De ce site-ul tău trebuie să fie optimizat SEO?

9 iunie 2022
Autor:
Content SEO

De la informații referitoare la restaurante, magazine, diverse produse sau servicii, consumatorii se bazează pe motoarele de căutare precum Google sau Bing pentru a afla răspunsuri. Iar dacă vrei ca aceștia să îți acceseze site-ul, ai nevoie de search engine optimization (SEO) pentru site-ul tău. 

SEO este un element esențial pentru orice business, deoarece asigură mai mult trafic, ceea ce înseamnă mai multe șanse ca userii care accesează un site să devină clienți ai acelei afaceri. De asemenea, SEO este un tool important pentru brand awareness, deoarece consolidează relații cu potențialii clienți și oferă credibilitate și autoritate business-ului tău. 

Google ia în calcul o multitudine de factori atunci când stabilește ranking-ul website-urilor care se afișează în SERP. O importanță majoră o au conținutul relevant pentru useri și credibilitatea website-ului. Atunci când conținutul este mai bine poziționat în SERP, un site are mai multe șanse de a atrage atenția și de a fi accesat. Pentru a ajunge în acest punct însă, este nevoie de optimizare SEO. Află mai departe de ce trebuie optimizat SEO website-ul tău!

Poziții cât mai bune în motorul de căutare

Potrivit evendigit.com, 93% dintre consumatori caută mai întâi pe internet produsul sau serviciul de care sunt interesați. Ei introduc anumite cuvinte cheie în motoarele de căutare și obțin astfel informații relevante ce răspund intereselor lor, fiind direcționați către site-urile ce conțin acele informații. Pentru ca userii să acceseze website-ul tău, ai nevoie de servicii SEO, astfel încât el să fie afișat pe o poziție cât mai bună în paginile de rezultate. 

Îmbunătățirea numărului de comenzi


Atunci când cei interesați de un anumit produs sau serviciu caută informații pe Google, ei intră de obicei în primele pagini de rezultate. De aceea, cu cât vizibilitatea unui site este mai bună, cu atât cresc șansele ca userii să îți acceseze site-ul și să cumpere produsul sau serviciul care îi interesează, iar astfel să îți îmbunătățești numărul de clienți. Pentru o mai bună vizibilitate a website-ului tău, este esențial să ai un site optimizat SEO. 

Creșterea traficului organic

Traficul organic desemnează userii care descoperă și îți vizitează website-ul prin intermediul motoarelor de căutare. De obicei, ei sunt atrași de un anumit website care răspunde cuvintelor cheie sau frazei introduse pentru a căuta informații. Pentru ca traficul organic al website-ului tău să crească, ai nevoie de optimizare SEO. 

Creșterea traficului de pe mobil/tabletă 

 

E important să te asiguri că website-ul tău este optimizat pentru accesarea de pe mobil sau tabletă. Mai exact, trebuie să te asiguri că paginile sunt dimensionate pentru afișarea optimă pe dispozitivele mobile, că sunt ușor de navigat și că se încarcă repede. Totodată, pentru a-ți crește șansele ca website-ul tău să apară pe primele pagini de rezultate, asigură-te că ai parte de bune servicii optimizare SEO. 

 

Un site mai ușor accesibil pentru utilizatori

 

Potrivit datareportal.com, majoritatea utilizatorilor de internet din lume, respectiv 92.4%, folosesc telefonul mobil pentru activitățile online, iar mai mult de jumătate din traficul web la nivel global este înregistrat de pe telefoanele mobile. De aceea, este important ca website-ul tău să fie ușor de accesat, ceea ce înseamnă optimizarea afișării, a conținutului și a navigării. 

 

Pentru a fi sigur că website-ul tău are parte de optimizarea necesară pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, ai nevoie de o agenție SEO. AdSymphony îți oferă setul necesar de servicii SEO care te vor ajuta să obții mai mult trafic pe website-ul tău. 

 

Surse: 

https://www.evendigit.com/why-seo-is-important-for-your-website/

https://digitalmarketinginstitute.com/blog/what-is-seo-and-why-is-it-important#:~:text=SEO%20is%20made%20up%20of,to%20convert%20prospects%20into%20customers.

https://www.crazyegg.com/blog/why-search-engine-optimization/ 

https://datareportal.com/global-digital-overview#:~:text=The%20vast%20majority%20of%20the,of%20the%20world's%20web%20traffic

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram