Canapele living extensibile sau fixe?

20 octombrie 2021
Autor:
HAPPY ADVERTISING

In functie de frecventa cu care veti utiliza canapeaua din living pentru odihna sau de nevoile pe care vi le doriti sa le indeplineasca, puteti opta intre modele de canapele living fixe sau extensibile. O canapea extensibila poate aduce o serie de beneficii locuitorilor, insa in decizia de achizitie sunt relevanti anumiti indici.

Este drept ca o canapea extensibila va fi putin mai costisitoare in comparatie cu o canapea fixa. Pe langa faptul ca serveste ca zona de lounge pentru familie si musafiri, o astfel de canapea se poate transforma si intr-un adevarat pat matrimonial. In cazul in care nu dispuneti de suficiente spatii pentru odihna, un plan de rezerva este mai mult decat bine-venit in living.

Avantajul este ca pe parcursul zilei veti beneficia de acelasi spatiu precum in cazul unei canapele fixe. In momentul in care este necesara utilizarea functiei de extensie, aceasta trebuie sa permita folosirea cu usurinta. Pentru canapelele realizate atent, din materiale calitative, nu vor fi necesare doua persoane, extensia putand fi accesata din cateva miscari, fara efort.

Canapelele fixe pot fi folosite strict pentru momentele in care priviti un serial, TV show-uri sau serviti o cafea cu cei dragi. Somnul pe o astfel de canapea poate fi foarte incomod pentru adulti, singurii ce ar putea-o folosi in acest scop, fiind copiii, dar doar ocazional.

Atat canapelele fixe, cat si canapelele extensibile se gasesc intr-o varietate de modele, nuante si dimensiuni. In functie de nevoile pe care le identificati pentru locuinta dumneavoastra, aveti posibilitatea ca intr-o piata atat de mare, sa gasiti piesa de mobilier perfecta.

Rezistenta unei canapele living

Foarte multe persoane sunt interesate de rezistenta canapelelor si de modul in care acestea se comporta in timp. Toate elementele din care o canapea este fabricata sunt responsabile pentru rezistenta acesteia si pentru pastrarea sau, dupa caz, pierderea proprietatilor estetice.

Materialele textile ale unei canapele living pot fi vizibil afectate de utilizare o data cu trecerea timpului. Chiar si in conditii normale de folosire, materialele cu care sunt tapitate canapelele isi vor schimba proprietatile de la un anumit timp.

Extrem de relevant pentru modul in care isi modifica proprietatile si nivelul in care vor fi afectate este calitatea tapiteriei. Cu cat materialul este mai gros, mai calitativ, cu atat gradul de rezistenta va fi mai mare si, implicit, nivelul in care se va modifica mai mic. O relatie invers proportionala intre acesti doi indici ce are ca rezultat final unul favorabil consumatorului este dezirabil pentru toti clientii.

In cazul tapiteriei deteriorate se poate apela la servicii de retapitare sau, chiar mai putin costisitor, la huse pentru canapele. In ceea ce priveste structura canapelei, lucrurile sunt putin mai complicate. Materialele folosite in crearea structurii trebuie sa fie supuse unor procese tehnice de imbinare, modificare si creare foarte inovative.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram