Aparatele de aer conditionat, achizitia must-have a verii!

11 iunie 2021
Autor:
Content SEO

Atunci cand sezonul rece este pe sfarsite, achizitia unui sistem de climatizare poate fi una dintre cele mai bune decizii. Inainte de a te apuca de cautari, trebuie sa stii insa faptul ca alegerea modelului potrivit nu este deloc o sarcina usoara. Desi pe piata exista deja numeroase aparate de aer conditionat, asa cum sunt cele din magazinul online Vollmax, fiecare vine la pachet cu caracteristici diferite. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

Cum alegi aparatul in functie de numarul camerelor?

Spatiile locuibile sunt mult mai usor de racit decat cele comerciale. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu exista produse care trebuie inghetate si nici camere care sa ramana constant la un anumit interval. Totusi, exista in continuare factori importanti de luat in calcul. Spre exemplu, izolarea termica are o legatura stransa cu nivelul de caldura. Acelasi lucru este valabil si pentru modul in care au fost plasate usile.

Puterea la aparate de aer conditionat se masoara in BTU si se calculeaza la un interval de o ora. Valorile recomandate sunt de 9.000-12.000 BTU pentru incaperi care au 20-30 de mp. Incaperile de 50 mp sau mai mult pot avea nevoie de un aparat de 18.000 BTU. Modelele cu 24.000 BTU sunt potrivite pentru suprafetele de peste 60 mp. Ca sa nu dai gres, cel mai bine ar fi sa te consulti cu un specialist.

Din ce categorie trebuie sa faca parte produsul?

Sistemele clasice de racire sunt cele Split. Acestea contin o unitate exterioara si una interioara, fiind populare datorita pretului redus. Exista insa si unitati multisplit, care au mai multe unitati interne. In ambele cazuri, montajul are loc adesea pe perete sau tavan. A doua solutie are ca avantaj faptul ca prezinta un aspect estetic mai placut si raceste mai multe incaperi simultan.

Pe langa sistemele clasice, se pot monta aparate de aer conditionat portabile. Acestea au pretul mic, dar nici eficienta lor nu este optima. Costul total este influentat de multi factori, ceea ce-l face greu de determinat. In general, un aparat de calitate costa aproximativ 1.000 lei. Daca alegi sa cumperi de la un anumit producator, pretul poate depasi 5.000 de lei, dar exista imbunatatiri care justifica aceeasi investitie.

Care sunt cele mai importante filtre si functii?

Filtrele au legatura cu purificarea aerului si trebuie schimbate in mod constant. Cele cu carbune activ sunt eficiente pentru inlaturarea mirosurilor neplacute, iar cele cu ceai verde asigura un spatiu sanatos. Exista si filtre de ionizare, care elimina germenii si praful din aer. Filtrele din plastic nu sunt la fel de eficiente si trebuie spalate constant.

Functia de dezumidificare impiedica formarea mucegaiului si a igrasiei, care duc la diverse alergii. Un element util este autocuratarea, care te scuteste de o parte din munca de intretinere. Unele aparate de aer conditionat dispun de autodiagnoza, depistand si afisand digital erorile de functionare.

Cat de zgomotoase sunt modelele de aparate de aer conditionat performante?

Zgomotul produs este influentat de capacitatea sistemului si de performanta energetica. In general, modelele din categoria A+ si A++ sunt cele mai eficiente si au fost concepute in asa fel incat sa fie cat mai silentioase. Un aparat de calitate nu depaseste 60-65 de decibeli. In plus, consumul acestuia este cu 40% mai mic fata de unul din categoria B, C sau D. Alege un magazin online si dispui de asistenta pentru a putea lua decizia potrivita!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram