Lambriuri din lemn si lambriuri din PVC: unde le montezi

26 mai 2021
Autor:
The Markers

Atunci cand ai o casa sau un apartament, stii cat de mult conteaza sa te simti confortabil si sa fii incantat de latura estetica a locuintei tale. Tocmai de aceea, foarte multi oameni cauta sa imbunatateasca in mod constant modul in care le este decorata locuinta, atat la interior cat si la exterior. Pe langa elementele de detaliu, cum sunt mobila, covoarele, tablourile sau alte obiecte de decor, o idee care poate face diferenta este montarea de lambriuri. Un lambriu de calitate va infrumuseta interiorul oricarei incaperi, dar poate fi foarte util si pentru exteriorul locuintei. Diferenta dintre cele doua tipuri de lambriuri este facuta de materialul de fabricatie. Pentru interior, se preteaza acoperirea peretilor cu lambriuri din lemn, in vreme ce la exterior se utilizeaza lambriul din PVC. Daca in privinta PVC-ului nu sunt foarte multe variabile, atunci cand vine vorba despre lambriurile din lemn, ele trebuie tratate cu deosebita atentie. Asta deoarece tipul de lemn din care pot fi produse influenteaza foarte mult calitatea lor si rezistenta in timp. Pentru a alege cele mai bune finisaje pentru locuinta ta, este necesar sa stii care sunt particularitatile materialelor din care sunt produse. Iata tot ce trebuie sa cunosti despre lambriurile din lemn stratificat si cele din PVC.

Lambriu din PVC, pentru exterior

Exteriorul unei case este o zona foarte sensibila, fiind in permanent contact cu factorii de mediu. Apa, razele soarelui sau vietatile pot foarte usor sa afecteze peretii unei case, daca acestia nu sunt protejati corespunzator. Lambriurile din PVC sunt o solutie extraordinara, deoarece vin cu o rezistenta foarte mare la uzura si fac fata cu brio umiditatii. PVC-ul este un material foarte rezistent si economic. Astfel, pot placa peretii exteriori ai casei tale cu lambriuri din PVC fara a fi nevoit sa platesti sume foarte mari sau sa te confrunti cu riscuri. Si din punct de vedere estetic, lambriurile din PVC vor aduce un plus, existand si posibilitatea de a fi colorate in functie de specificul casei tale.

Lambriu din lemn stratificat, pentru interior

Lemnul este cel mai potrivit material atunci cand vrei sa aduci un plus de bun gust la nivelul locuintei tale. Plin de eleganta si rafinament, lemnul este si extrem de adaptabil, putand contribui la crearea unui aspect specific unor stiluri foarte diferite. De exemplu, lambriurile din lemn sunt foarte populare in randul celor care vor sa isi decoreze casa in stil modern, deoarece creeaza o atmosfera calduroasa si pot fi usor personalizate prin vopsire. In acelasi timp, lambriurile din lemn sunt si pe placul celor care vor sa adopte un stil traditional, deoarece aspectul acestui material va ramane mereu unul placut, compatibil cu ideea de confort.

 

Nu orice lemn din care se pot fabrica lambriul reprezinta, insa, o alegere inspirata. De altfel, foarte multe tipuri de lemn sunt supuse actiunii factorilor de mediu si socurilor mecanice. Daca lemnul nu este solid, el nu va rezista in timp si isi va pierde atat din calitatea aspectului, cat si din rezistenta. Lemnul se poate deforma, poate putrezi si poate necesita o ingrijire foarte minutioasa. Exista si o exceptie. Este vorba despre lemnul stratificat. Acesta reprezinta o varianta mai dura si decat cel masiv, fiind vorba despre un material produs din mai multe straturi de lemn si lipite cu un adeziv extrem de solid, impermeabil. Lambriurile din lemn stratificat vor oferi o excelenta izolatie termica si fonica si vor avea o durata de viata de cel putin 10 ani!

 

Daca decizi sa mergi pe varianta de lambriuri din lemn, pentru peretii interiori ai casei tale, acceseaza Construiesti.com pentru lemn stratificat la pret excelent si calitate garantata.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram