Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar

15 martie 2021
Autor:
Moon Medical SRL

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este un șurub, cel mai des realizat din titan, care este încorporat în osul maxilarului.

Un implant dentar este format din 3 elemente principale:

  • Rădăcină artificială inserată în osul maxilarului
  • Bontul protetic - se atașează la capul implantului și se așează deasupra liniei gingivale (creând o platformă stabilă la care se adaugă proteza)
  • Coroana dentară, care se atașează de bontul protetic

Un implant dentar oferă o structură permanentă, capabilă să susțină fie o singură coroană dentară, fie mai multe coroane, precum o punte sau o proteză dentară.

Beneficiile implanturilor dentare

Implanturile dentare oferă pacienților atât beneficii practice cât și beneficii psihologice:

  • Confort crescut
  • Îmbunătățesc sănătate orală
  • Îmbunătățesc vorbirea
  • Îmbunătățesc masticația - implanturile dentare sunt fixate în os și nu se mișcă în timp ce pacientul mănâncă
  • Creșterea stimei de sine - implanturile pot crea un zâmbet „hollywoodian” care duce la mai multă încredere în sine în timpul interacțiunilor personale
  • Aspect vizual îmbunătățit - implanturile dentare au un aspect vizual similar cu dinții naturali

Care este durata de viață a implanturile dentare?

Există doi factori care determină în cele din urmă viața unui implant dentar.

În primul rând, acordarea atenției igienei orale și urmarea unui plan aprobat de îngrijire a implanturilor dentare (furnizat de medicul dentist) va ajuta la reducerea acumulării de depozite potențial dăunătoare, cum ar fi tartrul și placă.

În al doilea rând, pacienții care aleg să participe la numărul recomandat de controale dentare anuale vor primi sfaturi și îngrijiri profesionale continue.

Implanturile dentare uitate sunt susceptibile de a acumula depozite dure și moi, care pot duce la infecții în gingii, durere, sângerare și leziuni osoase.

Dacă se respectă recomandările adecvate, se poate aștepta ca implanturile dentare să dureze câteva decenii.

Cât costă un implant dentar?

Costul final al implanturilor dentare se reduce la munca necesară pentru a obține cel mai bun rezultat posibil pentru fiecare pacient în parte.

De exemplu, pacienții cu complicații preexistente care afectează gingiile și dinții pot avea nevoie să se supună unor lucrări pregătitoare intermediare sau extinse, cum ar fi transplanturi de gingie și grefe osoase.

Doar după evaluarea circumstanțelor individuale ale pacientului, medicul dentist poate evalua costul total al unei proceduri individuale de implant dentar.

Costul implanturilor dentare complete poate varia în funcție de circumstanțele individuale ale pacientului și va fi determinat de medicul dentist, de la caz la caz.

De exemplu, pacienții care necesită grefe osoase și alte lucrări preliminare se pot aștepta la costuri crescute.

Îngrijirea implantului dentar

Medicul dentist va sfătui fiecare pacient în legătură cu procedura adecvată de îngrijire a implantului dentar.

Un plan tipic de îngrijire va include vizite regulate la medicul dentist sau igienistul dentar. În timpul acestor întâlniri, starea țesutului moale care înconjoară locul implantului va fi verificată.

Densitatea osoasă va fi, de asemenea, monitorizată pentru a se asigura că grefa dintre os și implant se menține conform așteptărilor.

Integritatea generală a implanturilor dentare depinde, de asemenea, la elementele de bază ale igienei orale personale a pacientului. Cel mai probabil, medicul dentist vă va sfătui să vă spălați pe dinți cu o perie moale, cu ață dentară sau să folosiți un duș bucal și să folosiți în mod regulat o apă de gură.

Pentru rezultate de durată vă recomandăm să alegeți implanturi dentare de calitate și o clinică stomatologică în pas cu tehnologia!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram