Care sunt principalele dotari care conteaza la o masina de gaurit si insurubat?

15 octombrie 2020
Autor:
Content SEO

Chiar daca nu esti un mester profesionist, cu siguranta ai avut cel putin o data in viata nevoie de o surubelnita electrica sau de o masina de gaurit. Fie ca a trebuit sa montezi o piesa de mobilier sau sa dai o gaura in perete pentru un tablou, cea mai simpla varianta prin care poti face asta este cu o masina de gaurit si insurubat . Pe piata exista o multime de optiuni interesante, de puteri diverse, cu alimentarea la priza sau pe baterii, cu turatii diferite si cu constructii diferite.

Indiferent de modul de alimentare, de putere sau de constructie, daca vrei o masina de gaurit si de insurubat de buna calitate trebuie sa cauti anumite dotari:

  1. Asigura-te ca are o mandrina de buna calitate. Aceasta poate sa fie cu auto-insurubare ( este varianta cea mai des intalnita ) sau cu prindere cu cheie, care asigura o prindere mai ferma. De asemenea, exista mandrina de tip SDS, insa aceasta este folosita doar la masinile din gama superioara si are nevoie de burghie speciale.
  2. Asigura-te ca are suficiente trepte. O masina de gaurit eficienta are pana la 20 de trepte;
  3. Asigura-te ca iti ofera posibilitatea de a inversa sensul de rotatie. Este o functie cat se poate de simpla cu ajutorul careia poti debloca un burghiu intepenit sau poti desuruba si insuruba rapid.
  4. Asigura-te ca ofera posibilitatea de percutie. In general, puterea de percutie a unei masini de gaurit este mult mai mica decat puterea unui rotopercutor profesional, insa pentru gauri de dimensiuni reduse date in materiale potrivite, poate fi cea mai buna optiune;
  5. Asigura-te ca ai la dispozitie suficient de multe accesorii de lucru si ca poti face mai multe operatiuni cu o astfel de masina. O masina de gaurit si de insurubat poate sa ofere si functii cum ar fi insuburarea sau gaurirea la 90 de grade. Cu cat mai multe functii, cu atat mai bine.

De asemenea, trebuie sa ai grija ca masina pe care o cumperi sa aiba protectie la supra-sarcina, deoarece atunci cand este supra solicitata poate sa se arda rapid.

Masinile de gaurit Festool, o solutie foarte buna

Una dintre cele mai echilibrate masini de gaurit este cea oferita de Festool, pe care o poti gasi pe AzrMAG. Pe langa faptul ca are un pret decent, ofera o multime de puncte forte, cum ar fi ergonomia, posibilitatea de a regla cuplul motor 100% electronic, acumulatori care rezista foarte mult sau o comutare rapida de la insurubare la gaurire, fara a schimba setarile cuplului motor. Este o masina ce poate fi folosita cu incredere pentru asamblarea mobilierului, pentru montajul feroneriei, pentru realizarea de garduri, pergole si copertine, etc.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram