Carport lemn sau metalic? Citeste asta inainte sa te decizi ce sa cumperi

15 septembrie 2020
Autor:
TERRA AGENCY SRL

Sa alegi fie un carport lemn, fie unul realizat din metal poate deveni o adevarata dezbatere, iar cea mai buna modalitate de a decide este sa cunosti caracteristicile celor doua tipuri de articole: avantaje si dezavantaje, asemanari si deosebiri.

Carport lemn si carport auto din metal - ce sa alegi?

De regula, atunci cand este nevoie sa alegi dintre doua articole, decizia va fi luat amai facil daca urmaresti si analizezi anumite criterii si caracteristici.

Iata care sunt principalele criterii de selectie pentru o copertina pentru masina:

  • Estetica

Carporturile realizate din lemn sunt preferate de majoritatea clientilor, gratie atributelor estetice conferite, cele metalice fiind alegerea celor care nu sunt nevoiti sa acorde atentie acestui detaliu. De aceea, copertinele metalice sunt mai des intalnite in cazul amenajarii pentru adapostirea masinilor angajatilor, la sediul unui birou, al unui depozit, hale, fabrici etc. Un carport auto care sa se integreze cu arhitectura si stilul casei va fi ales dintr-o gama creativa - atat ca elemente de imbinare, cat si ca aspect - cele din lemn le permit producatorilor sa inoveze din punct de vedere estetic. 

  • Durabilitate

In ceea ce priveste durabilitatea, ambele categorii de copertine bifeaza aceasta exigenta si desi metalul este prin definitie mai rezistent decat lemnul, copertinele realizate din lemn lamelar sunt confectionate pentru a fi rezistente la conditiile meteo extreme.

  • Montaj 

In cazul unui carport realizat din metal, instalarea dureaza mai mult, pentru cele care au nevoie de imbinarea la fata locului si desfasurarea lucrarilor complexe de sudura, existand insa si modele de copertine auto metal disponibile sub forma de kit. Un carport lemn prezinta avantajul de a fi livrat sub forma de kit, iar montajul este realizat rapid. 

  • Recomandari de intretinere

Si la acest aspect ambele tipuri de copertine auto bifeaza cerintele clientilor, si anume: sa reprezinte o investitie care nu necesita mentenanta ulterioara si sa nu implice operatiuni complexe de curatare si intretinere. 

Copertine auto de lemn - de ce sunt atat de apreciate in proiectele de amenajare?

Lemnul este un material utilizat in constructii, ce si-a mentinut pozitia in preferintele specialistilor, fie ca vorbim despre producatorii de elemente de amenjare, arhitecti, designeri de interior sau despre cei care utilizeaza articolele confectionate din lemn - clientii.

Lemnul este un material natural, ecologic 100%, incadrandu-se astfel si in conditiile pentru crearea unei locuinte sustenabile. Este versatil si permite integrarea in diferite lucrari de amenajare - piese de mobilier, elemente structurale decorative, elemente pentru amenajarea si decorul locuintelor, produse pentru curte, gradini si terase. 

La realizarea copertinelor din lemn, Eco House & garden utilizeaza lemnul lamelar, care pastreaza estetica placuta, dar extinde versatilitatea, inspirand la crearea elementelor de amenajare pentru proiecte de anvergura. Lemnul lamelar arcuit este utilizat in prezent inclusiv pentru amenajarea terenurilor pentru sport, inlocuind materialele clasice utilizate pentru acest tip de aplicatii. 

Avantajele unui carport lemn din gama comercializata de Eco House & Garden:

  • Estetica deosebita: carporturile realizate din orice alt material nu adauga aspectul dorit, asa cum il confera un carport auto din lemn lamelar spatiului, curtii, unde este montat. Spre exemplu, un carport din metal poate sa modifice radical aspectul cald al unei case, motiv pentru care carporturile metalice se potrivesc mai degraba intr-un cadru industrial. 
  • Modele diverse: diversitatea carporturilor realizate din lemn lamelar iti permite sa alegi modelul care se incadreaza cel mai bine in curtea ta. Exista modele de carporturi auto care pot fi atasate direct de un zid al casei, la fel cum exista si modele de sine statatoare. Pe scurt, exista variante pentru orice preferinta si cerinta de spatiu. 
  • Montaj rapid si facil: orice carport alegi, va fi extrem de simplu sa il montezi, chiar daca nu ai mai realizat un proiect similar de amenajare. Copertina din lemn este livrata sub forma de kit, cu toate instructiunile de montaj, pas cu pas. Iar daca ai nevoie de consultanta, echipa te va consilia pentru montajul corect. 

Vara, proiectele de amenajare sunt puse mai rapid in miscare! De aceea, Eco House & Garden iti propune sa demarezi acum amenajarea spatiului dedicat masinii tale, asa ca alege un carport lemn din gama disponibila, la preturi reduse, valabile toata luna SEPTEMBRIE. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eco House & Garden 

Date contact www.copertine-lemn.ro 

Telefon - 0786 873 196

Mail - [email protected] 

Adresa - Str. Drumul Bercenarului, nr. 2-4 - Sector 4, Bucuresti

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram