De ce este important sa inlocuiesti regulat filtrul de aer la motocicleta

25 august 2020
Autor:
Ori-cine

Daca tocmai ce ai reusit sa achizitionezi o noua motocicleta, CF Moto 250NK '20, te poti bucura pe deplin de aventura vietii tale pe taramurile mioritice.

CF Moto 250NK '20 este o motocicleta robusta, cu un design placut, capabila sa livreze 23 cai putere, suficient pentru naveta zilnica pe strazile orasului. Aceasta motocicleta CF Moto 250NK este un naked modern cu design ce pare sa provina din categorii superioare de pret. Acest model entry-level dispune de cutie de viteze in6 trepte si asigura manevrabilitatea si confortul la pilotare de care ai nevoie pentru o experienta de riding optima.

Aceasta se remarca prin urmatoarele caracteristici standard:

  • Motor: 1 cilindru, 4 timpi, pe racire cu lichid, 4 valve, DOHC, 250cc; 23,13 cp
  • Cutie de viteze: 6 trepte
  • Sistem ABS
  • Frane hidraulice
  • Suspensie fata: de tip retractabil
  • Suspensie spate: bascula spate
  • Ampatament: 1360 mm
  • Garda la sol: 150 mm
  • Rezervor: 12.5 L

In momentul achizitiei acestei motociclete entry masive, este de la sine inteles ca trebuie sa inlocuiesti regulat filtrul aer cu care aceasta este echipata.

Filtrul de aer opreşte impuritatile din aerul aspirat de motor. Pentru arderea a 1 litru de benzina în motor sunt necesari aproximativ 9000 de litri de aer. Daca n-ar exista filtrul, aerul poluat, plin de polen si praf, ar patrunde direct in camera de ardere. Impuritatile din motor actioneaza ca un smirghel care provoaca deteriorarea inelelor pistonului, a rulmentilor si a cilindrilor.

Filtrele de aer folosesc, de regula,  materiale filtrante moderne, create, printre altele, pe baza de fibre celulozice sau fibre sintetice. Aceste materiale asigura o eficienta de filtrare de 99,9% a particulelor cu o dimensiune de numai cativa microni.

Principalele avantaje ale unui filtru aer modern constau in:

  • Asigura eficienta si fiabilitate maxima a motorului;
  • Garanteaza protectie sporita motorului si debrimetelor;
  • Ofera cea mai inalta calitate a mediului de filtrare;
  • Ofera impregnare speciala a hartiei direct raspunzatoare de stabilitatea pliurilor.

Importanta schimbarii regulate a filtrului de aer

Filtru de aer este un accesoriu care se schimba regulat, la maxim 12-15000 km sau anual, daca este cazul.

Functia principala a filtrului aer al motocicletei este de a asigura ca aerul poluat din atmosfera nu va ajunge la motor, periclitand durata de viata a acestuia. In plus, sunt eliminanti factorii poluanti care pot fi inhalati de catre rider si, eventual, de catre pasager.

Aerul care circula catre motor in timpul pilotajului poate fi de pana la 540.000 litri pe ora, continand de aproximativ cinci ori mai multi poluanti si alergeni decat aerul din drum. Singura si, prin urmare, cea mai importanta de patrundere a microparticulelor de praf catre motor este acest filtru aer care poate fi schimbat usor. In general un filtru aer asigura o ventilatie mult mai eficienta la nivelul motorului. Puteti chiar comanda online filtru aer de la unimotors.ro, dealer autorizat de piese moto scutere.

In general, filtrele conventionale asigura o protectie de aproape 100% impotriva murdariei, inclusiv praf, polen, funingine diesel si reziduuri de anvelope.

Filtrele cu carbon activ sunt mai eficiente decat filtrele conventionale, deoarece,  pe langa protectia impotriva gazelor daunatoare, cum ar fi ozonul, oxizii de azot si dioxidul de sulf si, de asemenea, elimina mirosurile. Toate filtrele de aer se infunda treptat, pierzandu-si permeabilitatea pana cand nu mai functioneaza si murdaria acumulata este eliberata la nivelul motorului.

In concluzie, schimbarea filtrului de aer este o parte normala a planului de service al motocicletei si se recomanda schimbarea acestuia la fiecare 15.000 km sau o data pe an, la inceputul sezonului cald, primavara.

Sursa foto atvrom.ro/bikemandunepal.com
Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram