Noutati privind examenele nationale din 2020

21 aprilie 2020
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Pe masura ce trece timpul, pandemia de coronavirus isi face tot mai mult simtita prezenta in randul populatiei. Sunt atat de multe recomandari facute de autoritati si de catre medici, atat de multe masuri de protectie pe care populatia trebuie sa le ia pentru a evita raspandirea virusului COVID-19.

Inca de la inceputul starii de urgenta si pana in prezent, tot mai multe institutii publice si private si-au inchis portile, iar acesta pare a fi doar inceputul unei perioade negre pentru omenire.

De ceva timp, gradinitele, scolile si facultatile s-au inchis, suspendand astfel activitatea copiilor si tinerilor din intreaga tara. Intrebarea care circula acum pe buzele tuturor este: ce se va intampla cu examenele? Cum se va recupera aceasta perioada in care copiii stau acasa? In ce mod va afecta acest lucru examenele nationale?

Declaratiile Ministrului Educatiei

In acest sens, recent, Ministrul Educatiei a declarat faptul ca programa pentru examenele nationale nu va cuprinde materia aferenta semestrului al doilea. Acest lucru vine in ajutorul elevilor care au pierdut si inca vor mai pierde o mare parte din al doilea semestru de cursuri.

Nu se stie cu exactitate momentul in care Romania va iesi din situatia de criza, insa autoritatile preconizeaza ca probele scrise la Evaluarea Nationala si Bacalaureat 2020 vor putea fi organizate in luna iulie. In ceea ce priveste reluarea anului scolar, acest lucru va fi posibil dupa incetarea starii de urgenta din tara.

Ministrul Educatiei a facut cateva declaratii precizand faptul ca in toata aceasta perioada a fost in stransa legatura cu inspectoratele si cadrele didactice pentru luarea celor mai bune decizii care sa fie in favoarea tuturor. Acesta a mai precizat faptul ca deja a inceput sa asigure necesarul de tablete in comunitatile defavorizate. De asemenea, pentru a se alinia practicilor din celelalte state, Ministrul Educatiei a urmarit cu atentie evenimentele de acolo.

Necesitatea auto-izolarii este in continuare valabila, iar din acest motiv copiii inca trebuie sa ramana acasa. Educatia este extrem de importanta, dar fara a avea sanatate, nu se poate dobandi.

Pentru mai multe detalii si informatii in legatura cu modificarile ce se vor face in domeniul educatiei, puteti consulta site-ul botosaneanul.ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram