Ce rol are un gel dezinfectant?

9 aprilie 2020
Autor:
livepr

Poti folosi un gel dezinfectant in mai multe scopuri si cea mai buna solutie este sa te documentezi inainte.

Prevenirea germenilor

Daca vrei sa stopezi raspandirea bacteriilor si a germenilor nocivi in locuinta si spatiile publice, un gel dezinfectant maini pe baza de alcool este cea mai buna optiune. Locurile vizate includ scoli si statii de autobuz. De cand eram copii, ne-a fost intotdeauna amintit sa ne spalam mainile in mod regulat. Cu toate acestea, un studiu stiintific arata ca 25% din populatia lumii nu respecta aceste reguli si foarte multe persoane nu folosesc sapun.

Pentru a opri raspandirea bacteriilor, asigura-te ca folosesti produse antibacteriene pentru dezinfectarea mainilor in toate locurile cruciale, cum ar fi toaletele si bucatariile. Dezinfectantii de maini ajuta la mentinerea sanatatii prin promovarea unei igiene bune. Ni se spune ca o igiena buna imbunatateste calitatea vietii. Potrivit unui studiu publicat in American Journal of Infection Control, o igiena buna imbunatateste productivitatea copiilor din scoala.

Cercetarile arata, de asemenea, ca o igiena precara iti poate scadea respectul de sine si te poate face mai putin productiv la locul de munca. O igiena buna ne mentine sanatosi, impiedicandu-ne sa ne imbolnavim din cauza bacteriilor si bolilor asociate germenilor.

Deoarece mainile noastre sunt cele mai comune medii de transfer de germeni, ar trebui sa practicam spalarea mainilor si folosirea de produse de dezinfectare a mainilor in mod regulat. Acest lucru ne ajuta sa prevenim diareea, infectiile si gripa. Folosirea dezinfectantilor de maini ne ajuta, de asemenea, sa ne protejam copiii de germeni.

Stim cu totii cum le place copiilor sa atinga lucruri din jurul casei. Este important sa-si igienizeze mainile inca de cand sunt copii. Cand cresc si devin independenti vor sti ce sa faca. Din acest motiv este recomandat sa ai mereu in casa sapun si un gel dezinfectant pentru maini. Cand folosesti dezinfectanti pentru maini in mod regulat, previi si transferul acestor germeni atunci cand ii atingi.

Utilizarea dezinfectantilor de maini ne ajuta, de asemenea, sa prevenim uscarea pielii si sa ne protejam de iritatiile asociate contactului cu un mediu impropriu.

Prevenirea virozelor

Spalatul pe maini si utilizarea dezinfectantilor ajuta la prevenirea virozelor. Virusurile au un material celular sensibil la alcool, motiv pentru care este foarte important sa folosesti produse pentru dezinfectare pe baza de alcool sau biocide. Gelurile te ajuta in perioadele in care au loc epidemii sau chiar asa cum se intampla in prezent, in perioadele de pandemie. Desigur, daca folosesti gel dezinfectant asta nu inseamna ca nu te mai contaminezi deloc insa este foarte important sa previi.

Peretele celular al virusurilor este sensibil atat la alcool cat si la clor. Cei mai multi dezinfectanti pentru maini sunt pe baza de alcool si nu sunt recomandati cei pe baza de clor pentru aplicarea pe piele. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici cantitatea corecta de dezinfectant, conform cu ceea ce se specifica pe ambalaj. De asemenea, este foarte important sa aplici gelul pana cand intra in piele complet si mainile raman uscate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram