Relatia s-a terminat – ce urmeaza?

29 noiembrie 2019
Autor:
Felix Culpa SRL

Bunicile noastre isi alegeau un barbat si ramaneau alaturi de el o viata intreaga. Tie inca nu ti s-a intamplat lucrul asta. Barbatii din viata ta nu un termen de valabilitate atat de indelungat. Si nici nu poti sa-i conservi in vreun fel. Drept pentru care... ajungi la despartire. Ceea ce reprezinta o adevarata lovitura emotionala pentru tine.

Desi fiecare despartire aduce dupa sine un sac de regrete, tristete si chiar disperare si furie, cel mai bine este sa impachetezi in cutia cu amintiri doar momentele bune ale relatiei si sa mergi inainte cu curaj.

Ce faci cand te paraseste partenerul?

Cu siguranta nu este usor sa te trezesti brusc singura dupa o relatie care a durat mai multi ani. Persoanele care vad despartirea ca pe o usurare si eliberare de stres sunt greu de gasit. Oricat de mult ati fi exersat aruncatul de farfurii, v-ati si iubit. Doar de asta ati fost impreuna, nu? Asa ca cele mai multe dintre noi ne simtim triste si ne inchidem intr-un turn de fildes, departe de lume pentru o bucata buna de vreme.

In asemenea momente, incearca sa iti gasesti cat mai multe preocupari si sa bagi in faliment fabrica de ganduri de tristete si durere.Tine minte ca sunt multe fete si femei frumoase in situatia ta. Ori de cate ori esti nostalgica aminteste-ti acele zile in care l-ai fi lovit direct in fata. Tii minte cand ai vrut sa petreceti o seara impreuna, iar el a preferat sa iasa cu baietii? Asta ar trebui sa te ajute...

Deci reamenajeaza-ti casa, fa curat si pune deoparte lucrurile fostului - orice iti poate aminti de el. Sau poti sa le arunci pe fereastra, ca sa scapi si de energia negativa odata cu ele. Vecinii sigur vor fi bucurosi sa se pricopseasca cu lucruri noi.

Fa numai ce ai chef si petrece cat mai mult timp cu prietenii tai. Razi cu ei si mergi la film sau sa dansezi. Acum ai mult mai mult timp pentru tine si pasiunile tale. In sfarsit poti sa-ti inventariezi toate rochiile din dulap fara sa se ia nimeni de tine ca faci parada modei prin casa. Bucura-te de zile linistite in care asculti muzica relaxanta, urmaresti serialele preferate, citesti carti de dragoste...

Ar trebui sa incepi o noua relatie?

Fiecare experimenteaza procesul unei despartiri in mod diferit. Este necesar sa faci ceea ce te ajuta cel mai mult. De obicei ne retragem de pe scena sociala si sexuala dupa sfarsitul unei relatii. Si deci poate nu esti genul aventurier, dar daca esti, fa-o! Sa iti ineci tristetea in sex nu e neaparat un lucru rau.

Intra pe un site de matrimoniale si incearca sa cunosti si alte persoane. Pe astfel de site-uri gasesti multe profile cu barbati, fete, poze cu femei din Valcea, intalniri discrete in Salaj cu barbati care cauta aceleasi lucuri ca si tine, si lista poate continua.

Daca insa preferi abstinenta, nu iti face griji ca o sa uiti cum e sa fii dezbracata de un barbat. Dupa ce iesi din salonul de recuperare vine un nou val de dorinta sexuala, urmat de nevoia de a cunoaste oameni noi.

Cel mai putin tolerabile in aceasta perioada sunt incercarile prietenilor de a-ti gasi o noua pereche. Ar fi mai bine daca s-ar gandi la pantofi sau cercei, chiar saptamana trecuta ai pierdut unii... Recomanda-le sa lase barbatii in seama ta. In ciuda bunelor lor intentii, trebuie sa iti acorzi timpul necesar pana ti se cicatrizeaza toate ranile. Chiar daca inseamna ceva mai mult, poate chiar un an. Doar atunci cand nu mai esti vulnerabila emotional esti pregatita pentru o relatie noua.

Care sunt semnele ca ai trecut peste despartire?

nu te mai simti atasata emotional de el; nu mai esti dependenta de el, poti sa traversezi strada si singura; esti destul de constienta sa vezi capcanele relatiei voastre; nu ii mai duci dorul prezentei si nici nu mai vorbesti cu stafia lui; nu te mai gandesti la el zile intregi; poti sa faci glume pe seama lui.

Ia-ti o rochie noua si iesi la agatat

In ceea ce priveste cautarea unui nou partener, exista o singura regula de aur. Nu o face pana nu esti pregatita de intalniri ratate si barbati care te fac sa te intrebi cum ai ajuns sa le spui numele tau. Cu anii, este tot mai complicat sa iti gasesti un partener potrivit. Deci nu te lasa impiedicata de primele nepotriviri. Numai timpul iti va arata ce clipe de iubire te asteapta.

Mai mult, tine minte ca sexul ocazional nu inseamna neaparat ca esti intr-o relatie. Pana ca lucrurile sa evolueze intr-un agajament serios, asigura-te ca aveti interese, ambitii, obiective si asteptari similare. De asemenea, nu intra intr-o relatie noua daca ai nori deasupra capului si te simti pesimista, disperata si nervoasa. Pana nu iese soarele pe strada ta nu te grabi sa pasesti intr-o relatie serioasa. Dragostea, pana la urma, e nabadaioasa. Vine si te ia pe sus cand te astepti mai putin...

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram