Cele mai bune parfumuri pentru femei

28 noiembrie 2019
Autor:
Felix Culpa SRL

Ultima decada a adus schimbari majore in industria parfumului, evoluand de la cateva esente care ajungeau in top, la o adevarata gama, oferita de marile case de moda.

Anul acesta a adus pe locurile fruntase adevarate surprize de la Gucci si Chanel, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Mai mult, anul acesta ne vor asteapta pe rafturile parfumeriilor adevarate comori, esente tari in sticlute mici.

Nu cred ca exista femeie care, plictisindu-se in Mall, sa nu intre macar odata intr-un magazin cu parfumuri online plin cu miresme imbietoare. V-am facut curioase in legatura cu aromele de top ale anului?

Estentele tari se tin in sticlute Gucci

In topul parfumurilor pentru femei ale anului se ridica "vinovat" un norisor de Guilty de la Gucci. Ambalat intr-o sticluta ce nu poate fi trecuta cu vederea, timid iese un miros bogat de floare exotica tahitiana, amestecat cu note de para si patchouli.

Pe locul doi in materie de vanzari, se claseaza casa de moda Chanel, cu parfumul Chance Eau Tendre. Acesta pastreaza notele originale cu care ne-a obisnuit casa Chanel, ceea ce inseamna un parfum cu note dulci, florale.

Daca cele doua nu va multumesc sau nu va incanta simturile, incercati:

Acqua di Gioia de la Giorgio Armani Belle d'Opium de la Yves Saint Laurent

Chanel in topul aromelor masculine

Pentru sexul tare, pe primul loc se claseaza Bleu de Chanel - imaginea parfumului este actorul francez, Gaspard Ulliel. Acest parfum a atins cote maxime in materie de vanzari, ajungand sa-i surprinda chiar si pe specialisti, deoarece este primul parfum Chanel pentru barbati care intra in top.

Locul doi ii este dedicat cvartetului aromatic din colectia Big Pony de la Ralph Lauren, gama cu sticlute colorate, care se pliaza pe toate gusturile masculine. Incepe cu notele dinamico-citrice sau seductive de ciocolata si mosc, continua cu cele de menta si ghimbir si atinge linia de sosire cu cele mai delicate, de grapefruit, pentru un barbat stilat.

Topul parfumurilor masculine este completat de:

Bang al lui Marc Jacobs Man de la Bvlgari

Timpuri aromate demult apuse

Vremurile cand un singur parfum ajungea in top, satisfacand publicul necunoscator, s-au scurs ca nisipul dintr-o clepsidra. Atat femeile, cat si barbatii, au ajuns sa doreasca ca amprenta lor olfactiva sa fie pe cat mai putine persoane de acelasi sex.

Daca in anii '70-'80, nasurile ne erau invadate de mirosurile Poison de la Christian Dior, respectiv Opium de la Yves Saint Laurent, in ultimii zece ani s-au numarat mult mai multe esente in comparatie cu cele doua decenii luate impreuna.

In trecut, ajungea sa asociezi imaginea unei vedete cu un parfum, pentru ca vanzarile acestuia sa explodeze. Astazi, nici macar esenta "arzatoare" a cantaretei Beyonce, nu a putut intra in topul 20 al parfumurilor in functie de vanzari.

Reprezentantii companiei Estee Lauder anunta o noua tendinta olfactiva: arome lemnoase, condimentate, cu influente surprinzatoare, pe care ne invita sa le descoperim singuri. Printre parfumurile carora le asteptam lansarea se numara Eau so Fresh de la Mark Jacobs si o revenire a esentelor vintage de la casa de moda Chloe.

Cum sa cumpara un parfum

In primul rand, trebuie sa-ti cunosti stilul parfumului: dulce-floral, spicy-lemnos, cu arome barbatesti, gama este foarte larga si fiecare parfum are 3 note. Nu te lasa pacalita de ambalajul parfumului, testeaza inainte sa cumperi. Nu-ti cumpara un parfum fara sa-l incerci pe tine, doar pentru ca iti place cum miroase pe o prietena. Chiar daca in magazinele de specialitate ti se dau cartonase speciale pe care poti testa aromele, cel mai indicat este ca inainte sa-l cumperi, sa-l testezi pe incheietura mainii.

Parfumul miroase altfel pe pielea fiecaruia, odata ce se incalzeste si dispare alcoolul din el. Daca incepi sa nu mai diferentiezi mirosurile, o varianta este sa ai mereu cu tine putina cafea si sa o mirosi. Aroma puternica a cafelei o sa le acapareze pe restul si dupa un timp poti sa o iei de la capat.

Un parfum este bun doi, trei ani. De preferat este sa nu-ti schimbi parfumul des, oamenii o sa asocieze un anumite miros cu tine, astfel se formeaza o amprenta olfactiva. Poti sa te dai cu parfum de doua ori pe zi, el este facut sa tina in jur de patru ore.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram