Cat de importante sunt anvelopele de iarna?

21 noiembrie 2019
Autor:
livepr

Anvelopele sunt o componenta extrem de importanta pentru orice vehicul. Acestea reprezinta singura legatura directe intre asfalt si automobil.

Atunci cand doriti sa cumparati o anvelopa sau un set trebuie sa luati in considerare marimea pe care o suporta masina dumneavoastra, marimea jantelor, in ce sezon doriti sa le folositi, pentru ce drumuri doriti sa le utilizati si alti factor.

Importanta lor este si mai mare atunci cand vine sezonul rece. In Romania, se recomanda sa montati anvelope de iarna atunci cand temperaturile sunt constrant sub 7 grade Celsius deoarece atunci anvelopele de vara nu mai sunt eficiente. In general, cauciucurile de iarna sunt facute din materiale diferite, special proiectate pentru a fi eficiente atunci cand intra in contact cu zapada sau poleiul.

Desi tot mai multe persoane observ ca apeleaza la anvelope all seasons pe care le folosesc atat vara cat si iarna, eu nu prea sunt de acord cu ele. Exista cateva modele care ofera performante excelente in ambele sezoane dar costa enorm si sincer nu consider ca se justifica investia. Astfel, va recomand ca pentru fiecare sezon sa aveti un set de anvelope separat. De asemenea, un alt sfat important este sa aveti toate anvelopele de acelasi fel (acelasi model, aceeasi dimensiuni si de la acelasi producator) pentru performante maxime.

Ca sa revin la importanta anvelopelor de iarna, va mentionez faptul ca riscurile de accidente, derapaje si acvaplanari sunt considerabil crescute in aceasta perioada. Daca nu montati anvelope corespunzatoare va riscati viata si siguranta. Ganditi-va si la dumenavoastra dar si la cei participanti la trafic care pot fi implicati intr-o catastrofa nevinovati. Pe langa chesitunile legate de sigurante, autoritatile aplica amenzi contraventionale destul de usturatoare pentru persoanele care nu respecta aceasta regula. Mai mult decat atat, riscati ca certificatul de inmatriculare a masinii sa fie suspendat.

Consider ca nu merita sa riscati atatea lucruri pentru cateva sute de lei cat costa un set de anvelope. In plus, niste anvelope de calitate pot fi folosite mai multe sezoane, in functie de cat circulati dumneavoastra. Nu recomand de asemenea achizitionarea anvelopelor second-hand deoarece pot prezenta defecte care va pericliteaza siguranta. Incercati sa prioritizati siguranta si sa nu faceti rabat la calitate pentru cateva zeci/sute de lei.

In concluzie, anvelopele de iarna sunt extrem de importante si va rog le montati pe masina cand vine sezonul rece. In caz contrar, siguranta va este pusa in pericol iar autoritatile va vor sanctiona fara discutii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram