Cele mai importante situatii specifice in care pot fi folositi peletii

26 august 2019
Autor:
Digital Metrics

Din ce in ce mai multe persoane isi indreapta atentia catre o modalitate de incalzire mai simpla, mai eficienta si mai economica. In ultimii ani, se constata o cerere foarte mare de instalare a echipamentelor ce folosesc peleti accesibili ca pret si functionalitate.

Din punct de vedere economic si ecologic, peletii folositi pentru incalzire aduc beneficii imense mediului inconjurator, dar si utilizatorilor. De asemenea, se evita taierea copacilor, se evita aruncarea unor zeci de tone de deseuri din industria lemnului care ar putea fi folosite in alt scop si valorificate. Rumegusul, talasul si aschiile sunt principalele materii prime pentru peleti, fiind tocate si presate.

Avantajele folosirii peletilor ca si metoda de incalzire

Peletii pot fi folositi ca si metoda de incalzire in centralele de producere a energiei termice. Acestia sunt ieftini, reprezinta o sursa de energie cat se poate de curata si de ecologica, confera o autonomie ridicata centralei si randamentului acesteia prin modularea puterii in functie de necesarul termic.

In plus, peletii sunt ieftini, emisiile de CO2 sunt reduse, emisiile de fum rezultate in urma arderii sunt reduse, iar cenusa poate fi folosita ca si ingrasamant natural. Mai mult decat atat, costurile aferente exploatarii comparativ cu centrala pe gaz in condensatie sunt aproape identice, iar randamentul comparativ cu folosirea lemnului este mai mare.

Avantajele folosirii peletilor ca si bedding pentru animale

Peletii care sunt folositi ca si bedding pentru animalele din curte sau pentru animalele de companie reprezinta o solutie extrem de eficienta, deoarece acestia absorb umiditatea si previn aparitia mucegaiului si a amoniacului ce irita caile respiratorii. In plus, ingrijitorilor le este mult mai usor sa curete peletii.

Dupa folosirea peletilor, acestia pot fi folositi ca si ingrasamant natural si ecologic. Peletii sunt foarte confortabili pentru animale si reprezinta varianta ideala pentru ca acestea sa ramana curate, iar asternutul lor sa nu se imprastie. In plus, peletii sunt moi, naturali si igienici, se pot depozita foarte usor si reprezinta solutia de bedding ideala pentru animalele mai mari si mai mici.

Peletii pot fi folositi ca si ingrasamant natural

Fie ca sunt folositi ca si bedding pentru animale sau sunt arsi, iar cenusa rezultata este imprastiata pe terenurile agricole, peletii reprezinta cel mai bun ingrasamant natural, un motiv in plus pentru cei care doresc sa opteze pentru aceasta varianta de incalzire sau de asigurare a asternutului animalelor

Eficienta brichetelor din rumegus Pini Kay

Brichetele din rumegus Pini Kay sunt obtinute prin presarea la temperatura sila presiune inalta a materialului in prealabil uscat. Acestea sunt obtinute prin tratament termic si au o culoare maro sau negru, avand rezistenta mare la deteriorare mecanica si la umiditate, avand de asemenea capacitatea de ardere mocnita indelungata si de eliberare a caldurii si a unei temperaturi inalte. Brichetele reprezinta o solutie de incalzire ideala pentru cei care folosesc o centrala termica pe lemne sau pe peleti, precum si pentru persoanele care foloses sobele traditionale.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram