Beneficiile laptelui praf

7 august 2019
Autor:
Digital Metrics

Laptele praf exista pe piata intr-o varietate de forme, cum ar fi: lapte praf integral, lapte praf degresat, iaurt praf, produse praf din zer sau amestecuri de lapte praf. Laptele praf se obtine prin extragerea apei si a grasimilor din laptele proaspat. Procesul de uscare pastreaza nutrientii si aminoacizii benefici. Acest tip de lapte are o perioada de valabilitate indelungata si poate fi folosit la hranirea bebelusilor, la gatit si ca supliment in bauturi, shake-uri, budinci pentru a oferi un supliment de calciu.

Laptele praf este o importanta sursa de vitamine si minerale:

  • Vitamina A - care este solubila in grasimi (liposolubila), antioxidanta si benefica pentru sistemul dumneavoastra imunitar, pentru vedere, reproducere si multe altele.
  • Vitamina D – care este benefica pentru o varietate de functii in organism, dincolo de a ajuta absorbtia calciului, sanatatea oaselor si muschilor, precum si protectia impotriva bolilor cardiovasculare.
  • Vitamina E - care este o vitamina solubila in grasimi, aduce beneficii organismului, contribuind la echilibrarea colesterolului, la combaterea radicalilor liberi, la repararea pielii deteriorate, la intarirea firului de par, la echilibrarea hormonilor si la imbunatatirea vederii, rezistentei si a fortei musculare.
  • Vitamina K - care este o alta vitamina solubila in grasimi, joaca un rol important in coagularea sangelui, in metabolismul oaselor si in reglarea nivelului de calciu.

Utilizari ale laptelui praf

Se pare ca laptele praf este foarte versatil si sanatos. Laptele praf poate fi reconstituit in mai multe forme utile, inclusiv:

  1. Lapte condensat indulcit
  2. Lapte evaporat
  3. Ciocolata calda
  4. Topping-uri
  5. Inlocuitor de Heavy Cream
  6. Creme de cafea
  7. Iaurturi
  8. Se adauga la cereale, cum ar fi fulgii de ovaz
  9. Budinci

Beneficiile laptelui praf pentru copii

Desi de-a lungul vremii mamicile care isi hraneau copiii cu lapte praf au fost dur criticate, in ultimii ani studiile au demonstrat ca hranirea cu lapte praf prezinta o multime de avantaje.

Exista o multime de formule de lapte praf pentru sugari, care au un continut bogat de fier, calciu si vitamine. In cazul laptelui matern, existenta acestor nutrienti depinde, in mare parte, de aportul alimentar al mamei, lucru care impune, desigur, o dieta mai stricta in ceea ce o priveste pe aceasta. De asemenea, continutul de nutrienti fortificati ajuta la combaterea anemiei la copii, lucru care reprezinta un alt avantaj al hranirii cu lapte praf.

Un alt avantaj in acest sens este reprezentat de faptul ca cel mic poate fi hranit oriunde, de catre oricine. Atata vreme cat biberonul este pregatit, mama isi poate lasa prichindelul in grija partenerului, fara sa isi faca probleme cu privire la hranirea micutului. In plus, cu ajutorul formulelor de lapte praf, cel mic poate stabili legaturi emotionale mai profunde cu ceilalti membri ai familiei, avand in vedere ca poate fi hranit si de catre acestia.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram