De ce sa calci rufe cu o statie de calcat și ce sa iei in considerare

9 august 2019
Autor:
Ori-cine

Ți se pare că treci printr-o bătălie epuizantă atunci când trebuie să calci grămada de rufe? Ai piese vestimentare mari sau perdele uriașe de călcat și, pe măsură ce le calci pe o parte, ele se șifonează pe celalaltă parte? Atunci o stație de călcat va fi cel mai bun prieten al tău.

O stație de călcat, cu rezervor separat  de apă, creează mai mult abur, la o presiune mai mare decât un fier de călcat tradițional. Asta înseamnă că ar trebui să fii capabil să îndrepți cutele persistente și să calci ambele părți ale unui articol vestimentar în același timp, pentru a termina și treaba cât mai repede și mai eficient.

Așa cum te-ai aștepta, o stație de călcat este mai mare si mai voluminoasa decât un fier de călcat standard, deci ai nevoie să aloci un spațiu de stocare suplimentar și mai voluminos pentru acest aparat. De asemenea, o stație de călcat te va obliga să scoți mai mulți bani din buzunar decât pentru un fier de călcat tradițional.

Tipuri de stații de călcat

Un stație de călcat este clasificată în două categorii:

Non-presurizată: Acestea sunt similare cu fiarele de călcat de abur, în ceea ce privește modul în care funcționează, dar vei obține un jet mult mai mare de abur.

Presurizată: Acestea au un fel de cazane sub presiune, așa că în ​​timp ce jetul de abur ar putea părea similar din punct de vedere tehnic cu cel al unui model fără presiune, forța lui este mai mare și, prin urmare, pătrunde mai adânc în cele mai încăpățânate pliuri. Nivelul de presiune este măsurat în bari (în general, variind între 5 și 8 bari).

Caracteristici principale cărora trebuie să le acorzi atenție în cazul unei stații de călcat

Știm că anumite caracteristici și funcții pot fi confuze și pot da bătăi de cap, dar unele dintre ele sunt esențiale pentru ca o stație de călcat să funcționeze cum trebuie.

Presiunea continuă a aburului. Ea este măsurată în grame și cu cât este mai mare cantitatea de abur, cu atât fierul își va face treaba mai bine. Este necesar să știi că, dacă o cantitate de peste 50g / minut este considerată mare pentru un fier de călcat cu abur tradițional, în schimb, pentru o stație de călcat, intervalul este în general de 120g -160g / minut.

„Shot” de aburi. Când folosești o stație de călcat și acumulezi acele pliuri extra-încăpățânate în zone greu accesibile, un „shot” cu aburi este o caracteristică care va permite îndepărtarea lor. Un „shot” de aburi va însemna că vei aplica pentru un interval scurt de timp o presiune mai mare a aburilor asupra zonei, care va varia între 150g și 250g / minut.

Capacitatea rezervorului. Capacitatea unui rezervor de stație de călcat variază între 0,27 și 0,4 litri, pentru aparate mici, în timp ce rezervoarele mai mari pot reține și până la 1,2-2,2 l de apă. Alegerea ta va depinde de mărimea articolelor vestimentare de călcat și de anumite preferințe personale, inclusiv dimensiunea orificiului pentru umplere și dacă este important să vezi nivelul apei prin rezervor.

De aceea, o statie de calcat te poate ajuta mai mult decat crezi!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram