Casa din caramida si mansarda dorita ca proiect de extindere

18 aprilie 2019
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Vremurile moderne aduc in discutie solutii ingenioase. Este si cazul caselor care pot fi extinse pentru a fi mansardade, un proiect ce permite exploatarea spatiului pe inaltime. Daca totul este facut ca la carte, de catre echipa de specialisti si cu viziune, mansarda poate deveni la fel de bine spatiu de locuit, comparata cu usurinta cu o locuinta ce are etaj.

Exista variante de proiecte case cu mansarda care arata atat de bine si incanta cu ideile practice. Acestea presupun desigur a gandi casa cu mansarda inca din faza de dinaintea constructiei. Totusi si pe termen lung se poate opta pentru modificari si extinderi, iar fata de amenajarea unui nou etaj, mansarda este mai ieftina si rentabila.

Casa din caramida

Pentru casele realizate din caramida dorinta de a construi si mansarda vine la pachet cu o serie de aspecte. In primul rand, trebuie avut in vedere ce structura are casa cu pricina, daca este indeajuns de solida. In multe din cazuri se opteaza pentru masarda din lemn, intocmai pentru a nu fi o greutate prea mare pentru structura cladirii. De regula casele din caramida sunt suficient de rezistente pentru astfel de constructii ulterioare.

Un verdict clar il ofera specialistii care evalueaza parterul casei si nu numai, oferind si raspunsul despre ce greutate in plus poate suporta casa. O recomandare este de a colabora cu o echipa complexa, cum este Smart Home Concept, care va fi alaturi de voi in toate etapele de proiectare, constructie si asa mai departe.

Tavanul

Un alt aspect important care urmeaza in planul de construire a unei mansarde se refera la consolidarea tavanului. Acesta devine asadar podea in mansarda, ceea ce implica schimbarea completa a sistemului de sustinere a tavanului. Vor fi montate grinzi suplimentare, poate chiar dublarea sustinerii pentru acel etaj inferior.

Ulterior, se va avea in vedere si izolarea. Caramida este un bun izolator termic, dar si fonic. Asadar si la mansarda se va tine cont de aceste repere, izolarea si ventilarea fiind bariera care asigura confort in mansarda, fara sa fie resimtit frigul, caldura excesiva.

Caile de acces sunt si ele importante. Acestea pot fi in interior, asadar santierul va fi la parterul casei. Pentru cei care doresc sa realizeze din mansarda un spatiu autonom calea de acces va fi la exterior. A nu se confunda calea de acces la mansarda cu ideea de pod, desi mansarda poate juca si un astfel de rol. In functie de alegeri, mansardarea casei va fi un etaj in plus al casei, elegant, ce pastreaza cerintele legate de spatiu si nu da acea impresie de compromis, de amenajare improvizata.

Proiecte de acest gen se vor gasi si in catalogul Smart Home Concept. In cadrul paginii oficiale sunt prezentate astfel de case, ce demonstreaza prin puterea exemplului cat de practica si convenabila este ideea de a mansarda o casa. Astfel de locuinte includ doar parter si mansarda, dar pot avea suprafete dintre cele mai diverse, de la 100 la 268 m² spre exemplu. Mai multe detalii vezi aici.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram