Cum alegi cu cine doresti sa studiezi limba engleza

18 aprilie 2019
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

In anii trecuti, cei care doreau sa studieze limba engleza pe cont propriu isi cautau cu greu profesorii. Costurile erau si ele mai mari, ceea ce poate ca descuraja intr-o oarecare masura. Acum insa, vremurile moderne aduc altfel de abordari, printre care cea care tine de existenta unor centre educationale.

Dupa ce gasesti locul, mai ramane sa alegi si profesorul. Indubitabil, acesta joaca un rol esential in aceasta poveste. Relatia profesor-cursant trebuie sa fie una care permite ca studiul sa se realizeze placut, in confort psihic. Poate ca nu dam importanta, insa acolo unde se induce idea de a fi competitiv cu ceilalti, de a invata pentru ca trebuie, sub stres lucrurile nu par sa evolueze favorabil.

Se poate spune despre profesorul de limba engleza ca trebuie sa fie bun cunoscator al aspectelor psihologice. Un adolescent, prescolar sau chiar si adult care se intalneste prima data cu aceasta limba straina si are intentia de a o invata are nevoie de sprijin moral deopotriva. Incurajat sa incerce, sa descopere mai multe, cursantul capata incredere in el si are deci resursele necesare pentru a continua sa invete eficient.

Chiar daca limba engleza este considerata una dintre cele mai usoare asta nu inseamna ca nu  implica efort.

Cum stii ca ai ales bine

Docentisimo este punct de plecare pentru orice cursant, fie el elev de liceu, fie adult sau prescolar. Aici echipa este compusa din profesori dedicati si experimentati. Cursurile de limba engleza pot avea ca scop testul de limba, celebrul Cambridge. Asadar se intelege ca nivelul la care se lucreaza si scopul propus este la un nivel inalt.

Important este ca sunt aplicate tehnici si metode aparte si ca materialele didactice au si ele o contributie. Este vorba de formarea grupurilor restranse, un numar de elevi mai mic inseamna mai multe sanse ca fiecare cursant in parte sa interactioneze cu profesorul si sa aiba timp sa converseze si sa exerseze alaturi de ceilalti. Studiul limbii engleze este asadar o activitate bilaterala, ce implica profesorul, cel care isi impartaseste cunostintele, dar si pe elevi, cei care asimileaza. Nu este vorba doar de a preda si de a asculta.

Sunt folosite materiale didactice practice, moderne si care se adapteaza in functie de nivelul cursantilor si de varsta acestora. Spre exemplu, la categoria prescolari studiul este de fapt joaca, un accent deosebit fiind pus pe modul in care jocul poate fi practic.

Poate ca mai important decat orice este proba practica. Orice cursant este invitat sa participe la un curs, o intrevedere cu grupul si profesorul. Aceasta sedinta este gratuita si are rolul de a face o introducere celor interesati, de a le stabili un confort, de a le demonstra cum se desfasoara cursurile in acest centru.

Alegerea unui profesor alaturi de care sa studiezi limba engleza este o cautare ce implica si poate sa dicteze sansele de a studia eficient si placut. Daca celebra zicala: „omul cat traieste invata” este adevarata, atunci oricine, la aproape orice varsta poate deveni cursant la Docentisimo. Detalii despre inscriere se regasesc in cadrul paginii oficiale.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram