Ce e bine sa stii inainte sa faci o endoscopie?

19 martie 2019
Autor:
Suits Advertising

In acest material vom vorbi despre endoscopie in ideea de ce inseamna si ce presupune aceasta precum si despre lucruri pe care un viitor pacient ar trebui sa le stie inainte sa efectueze o astfel de analiza. Cel mai frecvent tip de investigatie realizata in Romania este cea a tractului superior.

Sfaturi din partea medicilor pentru o endoscopie

Doctorii specialisti in acest domeniu spun ca o endoscopie de acest tip este una din cele ma eficiente si precise metode de a examina elemente asociate cu esofagul, stomacul sau duodenul.

Primele sfaturi pe care acestea le ofera pentru publicul larg spun ca in ziua in care este programata examinarea nu ar trebui administrate medicamente cu sucraflat sau care fac parte din clasa antiacidelor. De asemenea, trebuie evitat consumul de alimente solide sau lichide cu minim opt ore inainte de efectuarea analizei. Toate acestea trebuiesc respectate cu strictete intrucat afecteaza in mod direct investigatia constituind un obstacol pentru medicul specialist in interpretarea rezultatelor.

In ideea de a evita varsaturile si senzatiile de greata accentuate, a nu manca inainte de o endoscopie cu minim opt ore inainte reprezinta cea mai buna solutie. Aceasta masura de preventie este dublata de un anstezic spray administrat oral ce are un gust amar si va amorti in prima faza limba si gatul.

endoscopie

Ce trebuie sa faca pacientul la o endoscopie?

In timpul investigatiei propriu-zisa de endoscopie pacientul trebui sa stea relaxat pastrand un flux constant si profund intre respiratie si expiratie. In cazul unor posibile dureri abdominale insuportabile, greata sau senzatii de voma accentuate, acesta are obligatia de a avertiza medicul specialist prin niste semne impuse dinaintea inceperii examinarii.

Cat dureaza o endoscopie?

O astfel de endoscopie superioara dureaza in medie jumatate de ora. Din acest total, doar intre 5 si 10 minute ii revin examinarii propriu-zise restul timpului fiind umplut de discutia din inceput in care se dezvolta motivele pentru care pacientul este prezent la consultatie si de interpretarea analizelor respectiv punerea unui diagnostic si prescrierea unor regimuri medicamentoase, alimentare sau de viata speciale.

Dupa examinare, pacientul va sta sub supraveghere timp de aproximativ o ora pana va trece efectul anestezicului si posibilele stari negative dezvoltate in timpul examinarii. In cazul in care in etapa post examinare sunt sesizate stari de hemastaza sau melena, dificultati de inghitire sau vorbire precum si tahicardie, trebuie anuntat medicul in cel mai scurt timp intrucat pot aparea complicatii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram