Ce trebuie sa stii despre testul de sarcina?

11 decembrie 2018
Autor:
Content SEO

Daca ti-a intarziat menstruatia si crezi ca esti gravida , singura modalitate prin care poti sa te asiguri ca acest lucru este adevarat este sa faci un test de sarcina. Din pacate, multe dintre femei nu stiu cu exactitaate ce este si cum se foloseste un test de sarcina, motiv pentru care am incercat sa evidentiem cateva lucruri importante despre acest produs.

Cum poate un astfel de test sa detecteze sarcina?

In principiu, orice test de sarcina cauta hormonul denumit gonadotropina corionica. Daca acesta este prezent in urina sau in sange, atunci rezultatul este unul pozitiv. Acest hormon se produce la scurt timp dupa ce embrionul se ataseaza pe mucoasa uterina si declanseaza majoritatea simptomelor sarcinii.

Pe piata poti opta pentru teste de sarcina pentru urina sau pentru sange. Cele mai populare sunt, evident, cele pentru urina. Acestea se folosesc prin plasarea urinei pe o banda chimica si asteptarea timp de 2 minute pentru o reactie chimica ce poate sa dea rezultatul. Exista mai multe tipuri de teste de sarcina pentru urina, printre cele mai eficiente numarandu-se cele de la testulbarza.ro, care ofera rezultate 99.8% corecte.

Cand trebuie sa fie facut testul de sarcina?

Pentru a avea un rezultat concludent, testul de sarcina trebuie sa fie facut la 14 zile de la conceptie. Pentru femeile care nu stiu cu exactitate data conceptiei, este  bine sa se astepte pana in momentul in care apare o intarziere a ciclului menstrual.

Cel mai bine este ca testul sa se faca dimineata, atunci cand exista sanse mai mari ca hormonii HCG sa fie prezenti in urina.

Care este precizia testelor de sarcina?

Majoritatea testelor din farmacie au o precizie de peste 97%, ceea ce inseamna ca atunci cand un test este pozitiv, sunt sanse foarte mari sa fii insarcinata. Totusi, exista si posibilitatea unui rezultat fals, insa de cele mai multe ori este generat de utilizarea incorecta.

In general, daca ai facut un test de sarcina si este pozitiv sau daca ai facut unul, este negativ, insa ai simptomele unei femei insarcinate, este bine sa cauti un medic ginecolog. Acesta iti poate face un test de sange care iti va oferi un raspuns cat se poate de corect referitor la ceea ce se intampla in corpul tau.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram