Micul ghid pentru scarile de interior

24 octombrie 2018
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Ideea de casa cu multe etaje captiveaza fara doar si poate. Este vorba de stil, de casa impunatoare, pe care multi si-o doresc ca fiind casa din vis. Exista atat avantaje, cat si dezavantaje, de la o compartimentare nu prea practica si fericita si pana la zgomote de la parter ce se aud si la etaj. In plus, intre aceste zone scara interioara ramane singura cale de acces.

Acest element trebuie sa ofere siguranta si mai mult decat atat trebuie sa fie estetica si sa indeplineasca rolul practic. Uneori, planul casei include scara ca fiind si spatiu de depozitare, un concept modern desigur. Astfel de decizii se coreleaza cu un complex de cerinte.

In alegerea tipului de scara interioara potrivita, specialistii de la www.dippanels.ro recomanda varianta lemnului. Acest material prezinta avantaje ce depasesc cu mult alte tipuri de materiale, cunoaste diverse texturi, culori, este tratat corespunzator si are toate sansele de a fi materie prima pentru o scara interioara durabila, pentru generatii viitoare.

Mai mult decat atat, atunci cand vorbim doar despre placarea structurilor deja existente cu trepte din lemn masiv, cei de la Dippanels.ro pun la dispozitie debitarea gratuita, fie ca sunt drepte, unghiulare sau dupa sablon. Acesta utilizeaza tehnologia Finger Joint, cat si Lamela continua, cee ce sporeste rezistenta lemnului masiv. Indiferent care este structura scarii, din beton, metal sau tot lemn treptele din lemn sunt o alegere optima.

Tot ei dispun de servicii de personalizare gratuite, de masurare digitala a treptelor de scara, precum si sugestii privind mesteri montatori la care clientii pot apela cu incredere, intrucat echipele sunt deja testate. Oferta este disponibila in cadrul paginii oficiale, dippanels.ro.

Stilul scarii interioare

Specialistii spun ca pentru o casa cu doua etaje latimea scarii ar trebui sa fie la un nivel de 0,95 metri. Daca designul interior este unul minimalist atunci o scara dreapta ar putea fi o optiune potrivita, fara elemente decorative. In schimb, acolo unde locuinta este una somptuoasa, scara poate fi mai degraba de stil baroc, pentru a se potrivi cu eleganta ambientului.

Din punct de vedere al materialului lemnul este incadrat in primul rand la categoria de clasic, insa poate defini deopotriva si un stil contemporan. Are avantajul de a fi versatile din acest punct de vedere, astfel ca are intaietate in lista de optiuni. Din punct de vedere cromatic se poate alege un ton de culoare ce se aseamana cu mobilierul sau parchetul.

Forma scarii, raportata la spatiul disponibil

In zone inguste, de genul holurilor, se va potrivi mai degraba o scara dreapta, cu o singura rampa. In zone cu etaje mai inalte sau acolo unde inclinatia este mai mica se va opta mai degraba pentru o scara cu doua rampe, dispuse la un unghi de 90˚.

Pentru golurile de scara cu dimensiuni mici, exista scari pentru spatii reduse, cu trepte alternante, care contrar aparentelor sunt foarte usor de utilizat. In schimb, in spatii ample scarile cu mai multe rampe sunt alegerea.  Spre exemplu cele in forma de U, cu intoarcere la 180 de grade, sunt foarte versatile, pentru ca se pot adapta si pentru spatii foarte generoase (cu platforma) si pentru spatii putin mai inguste, unde intoarcerea se realizeaza cu trepte balansate.

Acestea sunt doar cateva dintre optiuni. Alegerea va viza desigur raportul intre necesitate si ce se considera preferinta din punct de vedere estetic. Colaborarea cu specialisti in domeniu, precum Dippanels.ro se impune pentru a obtine un rezultat calitativ.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram