Solutii la cele mai comune probleme ale imprimantelor

28 septembrie 2018
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Imprimantele pot face beneficiarilor o gama neplacuta de probleme. Acestea pot consuma prea multa cerneala, pot sa nu imprime bine textul, pot functiona in ritmul melcului sau pot bloca hartia. Uneori nici nu vor imprima. Din fericire, multe dintre aceste situatii pot fi usor rezolvate destul de usor!

Daca imprimanta nu tipareste, verificati mesajele de eroare care sa indice problema. De asemenea, nu uitati sa verificati conectare USB sau Wi-Fi daca este un model mai nou. Driverul si software-ul de imprimare ar trebui instalate pe computerul conectat la imprimanta, altfel nu veti avea niciun rezultat. De asemenea, ati putea consulta pagina producatorului pentru ca s-ar putea sa fie lansata o versiune mai recenta, iar programul sa trebuiasca actualizat.

O alta problema este legata de cerneala. Imprimanta arata ca nu mai exista cerneala in cartuse, insa imprima foarte bine. Nu va grabiti sa le inlocuiti pana nu este afectata calitatea imprimarii. Precizia avertismentelor variaza mult intre producatori si modele, iar cel mai valid test in acest sens este insasi imprimarea.

Chiar daca imprimanta este mai veche sau un model non Wi-Fi, probabil ca puteti conecta un telefon sau o tableta pentru a imprima. Cele mai multe imprimante noi permite utilizatorilor iOS sa imprime cu conditia ca toate dispozitivele sa fie in aceeasi retea Wi-Fi. Aproape toti producatorii de imprimante au lansat aplicatii, astfel incat utilizatorii sa aiba permisiunea de a tipari de pe orice dispozitiv smart. Daca detineti instrumentele si conexiunile necesare, insa ceva nu merge, revizuiti aplicatiile, poate e necesar un update.

Unele imprimante sunt foarte rapide, iar altele extrem de lente, insa e posibil sa grabiti lucrurile chiar si pe o imprimanta lenta. Daca nu aveti nevoie de un text de inalta calitate pentru un raport formal sau ceva asemanator, tipariti in modul draft. Evitati imprimarea fata-verso, deoarece imprimanta trebuie sa faca mai multe manevre pentru a imprima pe ambele fete, ceea ce incetineste semnificativ viteza.

Imprimante second hand | www.it-sh.ro

In cazul in care constatati ca aveti nevoie de un dispozitiv nou, magazinul IT-SH va sta la dispozitie cu imprimante second hand. Produsele sunt variate, iar preturile foarte accesibile, deci merita sa investiti intr-un produs mai performant. Accesand www.it-sh.ro puteti gasi, calculatoare, monitoare, multifunctionale si laptopuri ieftine. Grabiti-va sa prindeti reducerile lunare!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram