De unde luam calciu, unul dintre mineralele esentiale pentru sanatatea dentara?

25 iunie 2018
Autor:
Content SEO

Inca din copilarie aflam ca, pentru a avea dinti si oase puternice, trebuie sa consumam calciu, iar calciul provine din lapte si branza. Vorbele din popor spun ca, daca nu consumam suficiente lactate, oasele si dintii nostri se vor degrada inainte sa ajungem la varsta de 40 de ani. Si este adevarat – lactatele ofera o cantitate mare de calciu.

Dar ce se intampla cu toti oamenii care, din diverse motive, renunta la toate produsele lactate? Ei nu mananca branza, nu beau lapte si nici nu consuma shake-uri ce au in componenta lactate. Oasele lor vor deveni mai fragile, iar dintii le vor cadea? Nu neaparat. Exista multe alte surse calitative de calciu disponibile intr-o mare varietate de alimente vegetale. Deci, daca si tu esti unul dintre cei care evita produsele lactate, specialistii de la Stephanie’s Dental Clinic iti recomanda urmatoarele surse sigure de calciu, necesare pentru o dieta echilibrata.

Legumele cu frunze verzi

Foarte multe legume au in componenta calciu, insa cele cu legume verzi sunt, de departe, cele mai consistente in acest mineral esential. Legumele cu frunze verzi, pe langa faptul ca au cantitati mari de calciu calitativ, contin si alte minerale importante, vitamine si fitonutrienti. Aceste produse furnizeaza, de asemenea, o multime de fibre, fiind astfel grozave pentru colon si mentinerea unui nivel optim de colesterol. Cartofii dulci, morcovii, varza, varza de Bruxelles, broccoli, spanacul, conopida si salata furnizeaza cele mai mari cantitati de calciu. Varza este “regina” calciului vegetal, continand 150 miligrame de calciu / 100 g.

Cerealele integrale

Cerealele integrale nu numai ca alimenteaza organismul cu aminoacizi esentiali, dar ofera, de asemenea, si o doza buna de calciu. Tortilla de porumb, orezul brun, painea din grau intreg si laptele pe baza de soia, cum ar fi laptele de orez, contin calciu, precum si multi alti nutrienti necesari sanatatii umane.

Legumele, in special leguminoasele

Legumele sunt o sursa foarte buna de aminoacizi esentiali pentru a construi proteine, dar ele sunt, de asemenea, o sursa grozava de calciu. Lista de leguminoase este extinsa si include o varietate delicioasa, cum ar fi fasolea nordica, fasolea alba, lintea, fasolea marina, fasolea pinto si fasolea neagra.

Fructele

Fructele contin calciu? Da, mai ales unele dintre soiurile uscate. Smochinele si stafidele contin calciu. Si portocalele. De fapt, specialistii sustin ca intr-o singura cana de suc de portocale se gasesc pana la 300 de miligrame de calciu.

Daca ai o dieta echilibrata, bogata in nutrienti si bine organizata, care sa contina, in mare parte, legume verzi, leguminoase, cereale integrale si fructe, cu siguranta te vei bucura de o dantura sanatoasa toata viata. Nu uita, calciul este important pentru prevenirea cariilor si bolilor gingivale. Cu toate acestea, vizitele la medicul stomatolog nu trebuie ignorate! Doar astfel vei putea sti in ce stadiu se afla dantura ta si ce anume trebuie sa faci pentru a te feri de afectiunile orale.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram