Metode ecologice de incalzire a casei

20 august 2018
Autor:
DualCreative

Atunci cand locuiesti la casa, mai ales daca este situata undeva la tara dar nu numaidecat, nu prea ai acces la reteaua cu gaz. Asta deoarece doar orasele mari au o astfel de retea, asa ca la capitolul incalzire a casei trebuie sa faci cateva investitii pentru a-ti face iernile frumoase chiar si in zilele cand gradele sunt cu minus.

De asemenea, poluarea este la un nivel destul de ridicat astfel incat incercam sa fim mai prietenosi cu mediul si sa nu ii facem si mai mult rau. Asa ca pentru acest articol ne-am gandit sa vorbim despre metode ecologice si ieftine de incalzire a unei case.

Din start excludem centralele pe gaz, deoarece o sa presupunem ca nu exista aceasta posibilitate dar totodata nu este nici o metoda foarte ecologica. De asemenea, nici centralele electrice nu reprezinta o varianta pe care sa o luam in considerare in acest articol deoarece reprezinta o varianta suficient de costisitoare si totodata nici ea nu este prietenoasa cu natura.

Ne-am gandit insa la cateva metode ecologice de incalzire a casei pe care ti le prezentam si tie chiar in radurile urmatoare.

cazan pe lemne LiepsneleCentralele pe lemne – o metoda de incalzire populara

Desi poate te vei gandi din start la faptul ca exista foarte multe defrisari care fac destul rau, nu ar trebui sa te pripesti si sa te iei in calcul si faptul ca un cazan pe lemne poate folosi si deseuri lemnoase ori rumegus prefacut in brichete, deci nu vei afecta mediul cu nimic.

Totodata pretul de achizitie si al combustibilului totodata nu este unul foarte mare, asa ca vei face una dintre cele mai bune afaceri daca vei alege un cazan pe lemne.

 

Panouri solare

O alta metoda de incalzire care incepe sa fie adoptata si in Romania tot mai des este reprezentata de incalzirea cu ajutorul panourilor solare. Investitia initiala este una mare, insa mai apoi vei reusi sa iti recuperezi investitia in timp, primind caldura chiar de la soare.

Sistemul este unul mai complex, desigur, deoarece panourile produc in primul rand energie electrica, de care ne vom folosi mai apoi pentru a ne incalzi casa.

Pompe de caldura

Nu sunt inca foarte populare insa vor fi probabil candva deoarece la un moment dat vor aparea reglementari care ne vor obliga sa ne gandim si la mediul inconjurator. Atunci vom folosi probabil si noi metode precum pompele de caldura, foarte eficiente si totodata ecologice.

Pompele de caldura folosesc un sistem foarte interesant dar si smart totodata, deoarece extrag caldura din pamant, din apa sau din aer, o metoda cu siguranta foarte spectaculoasa.

Desigur si in cazul acesta investitia initiala este una mare, insa la fel ca la panourile solare investitia va fi recuperata de-a lungul timpului, asa ca merita.

Asadar, daca iti construiesti acum o casa noua ori cel putin vrei sa renunti la sistemul de incalzire actual si sa devii mai prietenos cu mediul, ai putea opta pentru una dintre metodele de incalzire ecologice prezentate mai sus, iar natura iti va fi recunoscatoare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram