Tu stii cand se schimba anvelopele?

23 august 2018
Autor:
AUTO DIN SRL

O intrebare la care orice sofer, indiferent de experienta pe care o are in condus, trebuie sa stie sa raspunda. Este o intrebare vitala, deoarece anvelopele sunt o componenta esentiala a unei masini iar de ele depinde un condus sigur si eficient. Raspunsul la intrebare este format din mai multe raspunsuri de fapt. Cand se schimba setul de anvelope auto:

  • cand sunt uzate peste limita maxima admisa de lege de 1.6mm
  • cand au o uzura neuniforma, provocata de defecte la sistemul de directie sau presiune prea mare/mica
  • cand depistati rupturi sau deformari majore pe flanc, provocate de socuri mecanice puternice din cauza condusului
  • cand depistati rupturi meteo pe flanc, cauzate de o depozitare intensa in razele soarele (8-10 ani neintrerupt)
  • cand trebuie sa le schimbati pentru a fi conform cu legea pentru sezonul rutier in vigoare

Toate aceste sugestii de schimbare vor garanta un condus sigur si vor scadea riscul de explozie sau accidente cauzate din cauza unor pneuri uzate peste limita normala. Uzura neuniforma sau intensa agraveaza riscul de acvaplanare, cauciucurile nemaiputand elimina rapid apa de pe suprafata de contact si ducand astfel la pericolul iminent de pierdere a controlului. Pericolul se produce din cauza apei care nu mai este eliminata la timp si creaza o pelicula intre asfalt si anvelopa, ceea ce provoaca o lipsa total a controlului asupra directiei autotmobilului.

De asemenea, un alt pericol ce trebuie depistat din timp il reprezinta defectiuni majore la calitatea si integritatea caucicului. Asta se traduce prin taieturi in bordura sau alte obiecte contondente, prin galme provocate din condusul cu viteza pe gropi de o adancime marita iar nu in ultimul rand, depozitarea la soare pe o durata foarte lunga de timp (8-10 ani), duce la o scadere majora a integritatii setului de cauciucuri.

Rulati merue cu anvelope noi in stare buna si va riscati siguranta dvs si a familiei folosind anvelope de proasta calitate sau uzate peste masura. Daca sunteti nevoiti sa cumparati un set de anvelope noi, cele mai mici preturi sunt la anvelope online. Nu este de neglijat avantajele pe care le aveti atunci cand cumparati online, preturile fiind minim, garantie oferita fiind de 2 ani si certificat de calitate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram