Tu ai roata de rezerva?

13 august 2018
Autor:
AUTO DIN SRL

Exista un moment in viata oricarui conducator auto cand trece printr-un moment neplacut in timpul condusului, o pana. Indiferent ca ne referim la cazuri minore de obiecte ascutite intrate in cauciuc si eventuala pierdere de presiune, de o uzura intensa a anvelope pe o parte si implicit pierdere de presiune sau cazuri extreme precum explozie a rotii. Indiferent de cauza producerii, urmarea o reprezinta montarea rotii de rezerva si rularea cu aceasta pana la cea mai apropiata vulcanizare sau pana la garaj unde urmeaza sa montati un set de anvelope ieftine auto in stare buna.

Este important insa aspectul rotii de rezerva si starea acesteia. Majoritatea masinilor care circula pe strazile patriei si au o vechime de 8-10 ani, circula inca cu roata de rezerva originala din fabrica, care are poate fi intr-o stare precara, datorita varstei inaintate. Din acest motiv, atunci cand veti fi nevoiti sa o montati pe masina si sa rulati cu ea, veti constata ca anvelopa prezinta crapaturi pe flanc sau pierde presiune constant. De aceea este important sa verificati atenti la o anumita perioada starea anvelopei de rezerva pentru a fi siguri ca o veti putea utiliza in siguranta in cazul unui eveniment nefericit. De asemenea, este important de verificat si starea jantei auto de pe roata de rezerva, nu doar a cauciucului, fiindca si aceasta poate prezenta defecte sau fisuri ce o pot face nefolosibila.

In cazul in care nu aveti loc pentru stocarea unei roti de rezerva din cauza constructiei masinii, este important sa rulati cu anvelope runflat si sa aveti mereu un kit de reparatie al rotii format dintr-un tub cu spuma sub presiune, ce acopera pana si face masina deplasabila pentru inca cativa km. Daca nu aveti roata de rezerva insa aveti loc pentru aceasta, este mai mult decat recomandat sa achizitionati anvelope noi si jante noi pentru a le avea in cazul de urgenta al unei pene de cauciuc.

Nu este recomandat sa optati doar dupa considerente economice si sa alegeti jante aliaj ieftine. Luati in considerare impactul major pe care il are o anvelopa asupra condusului si cum afecteaza feedbackul pe care il primiti de la drum si veti intelege de ce un set de anvelope auto premium va face mereu diferenta.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram