Liber la exportul de oi în Arabia Saudită. Seradria, singura fermă din țară care a obținut autorizația pentru export

5 aprilie 2018
Autor:
SC. Admarks Media SRL

România poate exporta animale din categoriile ovine, caprine și bovine în Arabia Saudită, după ce Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a încheiat recent negocierile demarate în acest sens, în aprilie 2017, cu autoritățile Regatului. Până în prezent, Seradria este singura companie de profil din țară care a obținut autorizațiile necesare pentru exportul de animale în Arabia Saudită.

Regatul Arabiei Saudite este o piață de desfacere importantă pentru România, care se numără printre cei mai mari exportatori de animale vii din Uniunea Europeană.

ANSVSA a început negocierile pentru deschiderea relațiilor comerciale de export de animale în Arabia Saudită în urmă cu un an, iar în septembrie 2017 anunța obținerea primului rezultat concret în acest sens.

Mai precis, România a primit, la momentul respectiv, vizita unei delegații de specialiști din Regat pentru evaluarea activității serviciilor veterinare din țara noastră în domeniul supravegherii și controlului bolilor la rumegătoare precum și a condițiilor de bunăstare și biosecuritate din centrele de colectare bovine, ovine și caprine.

La începutul anului 2018, negocierile au fost finalizate iar exportul oilor în Arabia Saudită a fost declarat deschis.

Autoritățile saudite au impus condiții speciale de export

Deocamdată, o singură companie din România a fost autorizată de ANSVSA pentru trimiterea de ovine, caprine și bovine în Regat, în condițiile în care autoritățile saudite au impus obligativitatea deținerii unei autorizații speciale.

Este vorba despre Seradria, unul dintre cei mai mari exportatori de ovine și bovine din România, cu o fermă de peste 10 hectare și o capacitate de circa 150000 de animale, situată în județul Cluj.

Cu o experiență de 25 de ani în domeniu, încercăm să fim mereu la curent cu schimbările care apar în piețele noastre de desfacere.

Cu o activitate concentrată în special pe export, suntem direct interesați de evoluțiile țărilor cu populație majoritar arabă, întrucât acestea sunt marii consumatori de carne de miel.

În acest sens, deschiderea unei piețe noi precum Arabia Saudită este un eveniment semnificativ deoarece este un teritoriu cu o populație numeroasă, consumatoare de carne de miel.

Ca și în cazul Israelului, pentru Arabia Saudită avem nevoie de autorizație specială de export emisă de ANSVSA. Aceasta se acordă în urma unei evaluări prin care se urmărește respectarea cerințelor specifice de către centrele de colectare, precum autorizații sanitar veterinare, trasabilitatea animalelor, înscrierea în registre, spații de cazare pentru animale, instalații corespunzătoare de adăpare, furajare și administrarea tratamentelor, zone conforme pentru depozitare furaje, sistem pentru colectarea apei reziduale ș.a.m.d.

În momentul de față, compania noastră este singura din țară autorizată pentru exportul în Arabia Saudită, cu două centre de colectare: pentru ovine/caprine și bovine.

Activități de export desfășurăm și în alte țări precum Israel, Libia, Iordania sau Irak, cât și țări din Uniunea Europeană”, a declarat Cosmin Șerban, directorul companiei Seradria.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram