Sfaturi despre sistemul electric al casei

21 martie 2018
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

O situatie comuna in randul celor care au probleme ale sistemelor electrice din locuinte se refera la arderea frecventa a becurilor. Cand acestea sunt de calitate si totusi continua sa se arda la scurt timp, se prea poate ca explicatia sa se refere la sistemul electric avariat.

O prima masura de luat? Verificarea! Este necesar ca un specialist sa verifice circuitele, precum si intrerupatoarele si toate elementele parte din acest sistem – inclusiv cabluri sau conectarea oricarui tip de aparat, prizele, etc.

Sfaturi general valabile pentru sistemul electric

Trebuie spus ca dincolo de munca eficienta a unui electrician, modul in care fiecare utilizator foloseste sistemul electric este si modul in care acesta se pune sau nu la adapost privind siguranta.  Spre exemplu, trebuie evitata conectarea sistemelor si a aparatelor electrice langa surse de caldura. Din acelasi sir, se numara:

  • Evitarea de a aseza un aparat electric langa chiuveta, dar si alte surse de apa. Sau in aceeasi masura, se evita ca pe un electrocasnic sa troneze flori ce vor fi udate.
  • Nici apropierea de electrocasnice langa surse de caldura, spre exemplu aragazul/plita sau cuptorul.
  • O priza slabita sau un intrerupator de asemenea are nevoie de inlocuire imediata cand acesta nu mai sta etans pe suparafata. Exista risc de slabire a firelor de sustinere sau de patrundere a diverselor particule in interior. Niciuna dintre situatii nu este de dorit.
  • Nu suprasolicitati sistemul sau o priza prin folosirea unui prelungitor si a mai multor conectari de electrocasnice la aceeasi sursa.
  • Stiati ca electrocasnicele mari de regula frigiderele/combinele frigorifice, masina de spalat/uscator de rufe, etc. au nevoie de prize separate? Acestea trebuie prevazute cu impamantare, pentru a se evita ca surplusul de curent sa arda aparatele in cauza.

Reparatii si improvizatii cu ajutor profesionist

Este de la sine inteles ca orice interventie asupra sistemului electric inseamna nevoia de a chema un specialist. Orice improvizatie este un risc. Dar, ceea ce nu trebuie omis de asemenea se refera la faptul ca un profesionist va avea nevoie de materiale pe masura. Asadar, accesoriile necesare trebuie sa fie si ele de calitate. In acest sens, o recomandare este www.elematis.ro.

La capitolul sector rezidential, Elematis pune la dispozitie aparataj ultraterminal, cabluri si conductori, cofrete, cleme, doze si nu numai. Lista se completeaza cu siguranta automate si corpuri de iluminat, surse de iluminat si stabilizatoare si UPS-uri. Practic in tot demersul interventiei asupra sistemului electric, Elematis va fi o sursa pentru cele necesare realizarii unei lucrari de calitate.

Pare destul de usor de ignorat faptul ca sistemul electric isi poate arata si fata neplacuta cand ceva nu este in regula. Multi gonesc dupa materiale ieftine si lucrare de moment, pentru a nu simti deranjul unui sistem electric. Insa pe termen lung, acestea se pot intoarce impotriva utilizatorului: accesorii din plastic ieftine ce trebuie inlocuite in scurt timp, sistem care cedeaza si ulterior  nevoia de a repara complex, poate chiar intregul sistem.

Pe masura preocuparii fata de acest sistem, se defineste si confortul casei; chiar daca nu este in totalitate la vedere, asta nu inseamna ca nu are nevoie de o grija dedicata modului in care este folosit.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram