Anvelopele all season si avantajele lor

14 februarie 2018
Autor:
AUTO DIN SRL

Primul prototip de anvelopa all season a fost dezvoltat de catre Goodyear si purta denumirea de Tiempo. Acesta a luat cu asalt toate piata de autoturisme, fiind adoptat atat de catre soferi cat si de producatori, fiind montate pe noile modele de masini ce se fabricau. Anvelopele all season au devenit populare si in randul soferilor romani, datorita versatilitatii lor si capacitatii de a fi folosite pe toata perioada anului in legalitate. Compusii folositi in constructia anvelopei permit cauciucului sa-si pastreze mare parte din proprietati in diferite conditii de temperatura si suprafata de condus. Mai multe publicatii auto si jurnalisti au facut teste pentru a putea analiza concrect daca un set de cauciucuri all season este o alegere inspirata sau doar un compromis. Rezultatele sunt dupa cum urmeaza:

  • performanta acceptabila

Exista o delimitare concreta intre performanta unei anvelope vara in timpul sezonului cald in comparatie cu un profil all season si performanta unei anvelope de iarna in timpul sezonlui rece in comparatie cu un profil all season. Profilul all season ofera o performanta acceptabila in majoritatea cazurilor, insa pierde teren in fata unei anvelope create special pentru un anumit sezon. In timpul extremelor (temperatura foarte ridicata, zapada abundenta) anvelopa isi pierde mare parte din performanta.

  • siguranta in timpul condusului

Anvelopele all season garanteaza aderenta in timpul unui stil de condus preventiv. Anvelopele all season nu sunt recomandate pentru un stil de condus agresiv, format din accelerari si franari bruste, profilul nefiind construit pentru a oferi o aderenta ridicata in timpul unor folosiri extreme.

  • durata de folosire

Durata de viata a unui set de anvelope all season este scazuta in comparatie cu un set de cauciucuri vara sau cauciucuri iarna folosite strict in sezon. Motivul este simplu, anvelopele all season se uzeaza datorita folosirii indelungate pe toata durata anului, in special in timpul sezonului cald cand uzura este mai intensa. Daca nu conduceti un numar foarte ridicat de km, costul unor anvelope all season va fi amortizat in timp, nemafiind implicat costul schimbarii anvelopele odata cu noul sezon.

Prin urmare, un set de anvelope all season este recomandat daca nu aveti un stil de condus sportiv si nu conduceti un numar foarte mare de km in zone cu temperaturi extreme. Daca locuiti intr-o zona cu precipitatii puternice sub forma de zapada si temperaturi foarte joase, se recomanda sa optati pentru anvelope de iarna dedicate pentru a nu risca sa ramaneti impotmolit in zonele cu zapada ridicata.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram