Cum evitam acvaplanarea?

25 octombrie 2017
Autor:
Suits Advertising

Pentru ca suntem in plin sezon rece, cand ploile isi fac din ce in ce mai des simtita prezenta, astazi discutam despre fenomenul de acvaplanare, fenomen care poate sa apara destul de des atunci cand pe sosea, sau pe marginea acesteia, este apa.

Cu ajutorul specialistilor de la tractari auto Bucuresti, incercam sa identificam principali factori care duc la acvaplanare si ce trebuie sa facem pentru a o evita.

In primul rand, trebuie sa stabilim ce inseamna acvaplanarea. Ea este definita ca fiind derapajul autoturismului care se deplaseaza cu o viteza neadaptata pentru conditiile de drum. Acest derapaj este provocat de existenta unei portiuni de apa. Aceasta portiune nu trebuie sa fie incarcata cu o cantitate foarte mare de apa pentru a se produce acvaplanarea, deci circulati cu prudenta, chiar daca stratul de apa nu este vizibil, pentru ca riscam derapaje chiar si din cauza unei pelicule de apa.

De ce se produce acvaplanarea? Circuland cu o viteza mare pe o portiune de drum acoperita de apa, canelurile anvelopelor autoturismului nu mai fac fata pentru a disloca apa si isi pierd in totalitate aderenta, comportandu-se ca o patina pe gheata. Masina isi pierde controlul instantaneu si este foarte dificil de redresat si este posibil sa piarda controlul atat de rau incat sa fie nevoie de un serviciu de tractari auto.

Acvaplanarea nu este influentata doar de conditiile meteo si de viteza cu care circulam. Ea poate fi si rezultatul unor anvelope foarte uzate sau degradate. De aceea, inainte sa vina sezonul rece, este recomandat si chiar obligatoriu prin lege sa echipam masina cu anvelope corespunzatoare. Daca anvelopa este uzata, chiar si la o viteza adaptata, masina poate derapa foarte usor atunci cand intalneste o pelicula de apa, iar acvaplanarea se poate produce din cauza canelurilor uzate care nu vor fi capabile sa disloce nici o minima cantitate de apa.

Ce trebuie sa facem pentru a evita fenomenul de avcaplanare? Sunt doua lucruri pe care trebuie sa le retinem: sa adaptam viteza la conditiile meteo, circuland cu o viteza redusa si sa echipam masina cu anvelope corespunzatoare. Ploaia, anvelopele uzate si viteza neadaptata la conditiile meteo sunt principalele motive care duc la acvaplanare.

Intotdeauna este bine sa avem la indemana numarul de telefon al unei firme de tractari auto pentru ca nu se stie niciodata cand vom avea nevoie de asa ceva. Un serviciu foarte bun si de calitate, este cel de la tractariauto.co.ro. Mai jos veti gasi linkul alaturi de numarul de telefon.

site: https://tractariauto.co.ro/

numar de telefon: 0726.61.61.61

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram