Medicii legisti din 20 de judete au participat la seminarul demonstrativ “Determinarea continutului de alcool etilic din probe de sange prin

10 februarie 2017

In cadrul seminarului s-au facut demonstratii practice de masurari ale concentratiei de alcool etilic in probe de sange prin metoda gaz cromatografica cu detector cu ionizare în flacără (FID). Totodata, au fost prezentate si alte tehnici de analiza folosite in cadrul departamentelor medico-legale care au dotari moderne: analiza tesuturilor si substantelor prin metoda microscopiei in infrarosu si detectia si screening-ul substantelor cu ajutorul tehnicii LC-MS-MS.
Specialisti din colectivul de cercetatori al SCIENT au facut demonstratiile practice impreuna cu participantii la seminar si au oferit lamuririle necesare pe care medicii le au cerut pe parcursul testelor.
Introducerea în România a metodei de dozare a alcoolului din sânge prin metoda gaz-cromatografică necesită stabilirea unor standarde minime de performanţă care trebuie îndeplinite, în paralel cu preocupările pe care trebuie să le aibă fiecare laborator pentru asigurarea validării ştiinţifice şi a transparenţei rezultatelor. De aceea, acest seminar isi propune sa contribuie la pregatirea medicilor legisti care vor pune in practica aceasta metoda moderna si eficienta de masurare a alcoolemiei din sange.
Domnul Adrian Bobica, managerul general Cromatec Plus a declarat la inceputul seminarului: “Compania Cromatec Plus a investit in acest centru de cercetare instrumentala pentru a pune la dispozitia specialistilor o infrastructura pe care sa o foloseasca in elaborarea studiilor ce au in componenta analize fizico-chimice. Totodata, clientii nostri care doresc sa cumpere aparatura de laborator pot veni la noi inainte de a lua decizia finala de cumparare pentru a testa metodele de analize dorite si pentru a stabili care configuratie le satisface cerintele. Ramanem in continuare un centru de excelenta in pregatirea specialistilor care lucreaza in laboratoarele de analize fizico-chimice”

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram