Alianţa pentru Statul de Drept solicita organizarea unei noi proceduri de alegeri pentru reprezentantul societaţii civile în CSM

22 februarie 2011

Solicitarea noastră vine ca urmare a situaţiei de nereprezentare a societăţii civile în CSM, dat fiind că din cele 4 candidaturi, Senatul a respins prin vot 2 (cea a Mariei Cristina Ana respectiv a lui Mihai Rapcea), iar dintre cei doi reprezentanţi aleşi de Senatul României (Corina Dumitrescu şi Victor Alistar), Curtea Constituţională a invalidat unul dintre reprezentanţi, respectiv mandatul lui Victor Alistar.

Candidatul propus anterior de organizaţiile semnatare, Victor Alistar, consideră să nu menţină locul societăţii civile blocat până la soluţionarea în instanţă în mod definitiv şi irevocabil a cazului domniei sale. În aceste condiţii, pentru locul rămas neocupat, este necesară demararea unei noi proceduri.

Pentru a asigura reprezentarea societăţii civile în cadrul CSM, solicităm Senatului României să ia act de necesitatea de a demara o nouă procedură de alegere pentru cel de al doilea reprezentant al societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, prin depunerea de noi candidaturi şi aplicarea prevederilor procedurale stabilite de Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Alianţa pentru Statul de Drept este formată din ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei, Asociaţia Pro Democraţia, Centrul de Resurse Juridice şi Transparency International România.

Semnatari:

Mircea Toma, din partea ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei
Cristian Pîrvulescu, din partea Asociaţiei Pro Democraţia
Radu Nicolae, din partea Centrului de Resurse Juridice
Victor Alistar, din partea Transparency International România

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram