Cursuri de management pentru asistente medicale

28 martie 2011

Un suport de curs inovativ bazat pe modelul de management din clinicile din Franta va fi folosit de personalul medical din Romania. Proiectul RENOVA (Transfer de cunostinte pentru personalul de asistenta medicala din intreaga Europa pentru a dezvolta abilitatile profesionale ca manageri) se desfasoara in cadrul programului de cercetare Leonardo da Vinci - Transfer de inovatie, si este realizat de SIVECO Romania impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Centrul pentru Dezvoltare si Inovare in Educatie TEHNE, organizatiile ORT - Franta, Searchlighter - Marea Britanie si Smart Education - Polonia.

Rolul profesional de asistent medical se schimba pe intreg teritoriul Uniunii Europene, existand o cerere tot mai mare pentru calificari care depasesc competentele medicale traditionale. RENOVA sprijina dobandirea de competente si calificari pentru dezvoltarea profesionala si insertia personalului medical cu experienta in managementul sanatatii. Proiectul promoveaza mobilitatea personalului in beneficiul organizatiilor de sanatate.

Proiectul prevede organizarea a doua centre pilot de training in Romania si Polonia unde vor fi instruite 100 de asistente medicale - 60 din Romania si 40 din Polonia. Selectarea cursantilor se va face in Romania in colaborare cu Universitatea „Carol Davila”. Cursul va avea 4 module cu o durata de 76 de ore. Dupa evaluarea care va avea loc la finalul cursului, participantii vor primi certificari recunoscute de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA).

La finalul proiectului, cursul va putea fi utilizat pe scara larga de institutiile interesate.

Proiectul se desfasoara in perioada februarie 2011 - februarie 2013.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram