Apel catre Mass Media din România cu privire la utilizarea și promovarea marcii Caritas

12 ianuarie 2012

Asocierea numelui Caritas, nume marcant pentru sectorul neguvernamental și social din România, cu o acțiune frauduloasă greu de uitat de către români, este „o cruce ce ne-a fost dată să o purtăm fără voia noastră”. Cu toate că această asociere ne-a adus destule prejudicii la nivel de imagine, faptele noastre au vorbit de la sine și au dovedit că acțiunile noastre sunt demne de a fi mai mult decât caritabile. Datoria noastră este să promovăm și să suținem adevărul și suntem siguri că toți cei care vor să ne fie alături vor fi etici și ne vor respecta pentru ceea ce suntem. Suntem siguri că Mass-Media românească, cea care aduce adevărul și informația în casele oamenilor, ar trebui să ne fie alături și să arate ce înseamnă organizația Caritas România: iubire și slujire față de cei care au nevoie de ajutor.
Înființată în 1990, imediat dupa revoluție, organizația neguvernamentală Caritas România este una dintre cele mai mari rețele de ajutor social din România, fiind din 2001 marcă înregistrată la OSIM în categoria de servicii sociale și de ajutor medical pentru diferite tipuri de beneficiari, de la copii până la vârstnici. În urmă cu 22 de ani Caritas România a luat naștere sub îndrumarea rețelei internaționale Caritas Internationalis, înființată în 1951 și fiind afiliată Bisericii Catolice din întreaga lume. La fiecare 10 ani, marca Caritas este reînnoită și înregistrată cu drepturi depline.

Caritas România reunește 10 organizații membre active în 25 de județe din România unde desfășoară programe de îngrijire la domiciliu, de prevenție și susținere în caz de dezastre, de asisțență socială, medicală și profesională pentru mii de beneficiari, dar și acțiuni de lobby și advocacy. În anul 2011, au fost derulate acțiuni și campanii de ajutorare a familiilor sărace la nivel național. Campania „Un Milion de Stele”, aflată la cea de-a treia ediție și desfășurată în peste 30 de orașe din România a reușit să strângă 12.000 de euro pentru familiile ce traiesc sub pragul sărăciei absolute. Acestea au beneficiat de ajutor în alimente și haine de Crăciun. Anual, peste 55.000 de persoane provenite din familii sărace, beneficiază de suportul organizațiilor Caritas din România, ceea ce acoperă nevoile a peste 25% dintre românii care se confruntă cu efectele sărăciei absolute.
Aflată în continuă dezvoltare, rețeaua de ajutor social Caritas, se alătură acțiunii de prevenire a fraudei în România și la nivel global, făcând apel la mecanismele și instrumentele Mass-Media de a informa corect societatea civilă cu privire la riscurile escrocheriei organizate din România. Totodată, Caritas în România nu este nicidecum sinonim jocurilor piramidale, ci din contră acțiunilor transparente și faptelor palpabile cu privire la ajutorarea categoriilor vulnerabile ale societății.
Rapoarte de activitate anuale, materiale informative si link-urile către organizațiile membre pot fi accesate pe site-ul: www.caritas.org.ro.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta prin e-mail la [email protected] sau la numărul de telefon 021/ 230 40 13.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram