Toamna se numara deseurile

5 septembrie 2012

Sambata, 1 septembrie 2012, a avut loc ultima actiune de informare si constientizare asupra necesitatii colectarii selective a deseurilor pe Plaja Vadu. Pe toata perioada campaniei, voluntarii Mare Nostrum au informat turistii aflati pe plaja si au impartit saci special inscriptionati pentru colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje: hartie, plastic, aluminiu, sticla si deseuri menajere. Turistii au fost recompensati cu materiale promotionale si diverse cadouri eco oferite de catre Eco-Rom Ambalaje.
Campania s-a dovedit a fi de un real succes, colectandu-se in total peste 100 kg deseuri menajere, 52 kg sticla, 17 kg plastic si 15 kg hartie. Voluntarii Mare Nostrum au informat peste 1000 de persoane asupra necesitatii colectarii selective si au distribuit un numar de 400 de saci.
Eco-Rom Ambalaje este cea mai importanta organizatie de indeplinire a obligatiilor legale de reciclare a deseurilor de ambalaje si detinatoarea licentei marcii „Punctul Verde” in Romania. Prin demararea acestei campanii, in parteneriat cu ONG Mare Nostrum, cele doua organizatii au reusit sa aduca in atentia turistilor necesitatea colectarii selective a deseurilor, in vederea economisirii resurselor naturale existente.
„25% din populatia Romaniei beneficiaza de sistemul de colectare selectiva pus la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje si ne-am dorit ca turistii de pe litoral sa se alature acestora! Campania demarata in parteneriat cu ONG Mare Nostrum s-a dovedit a fi un succes, urmand ca vara viitoare sa organizam impreuna si alte campanii de informare si constientizare menite sa atraga si sa schimbe obiceiurile tot mai multor turisti de pe plajele litoralului romanesc”, a declarat Sorin Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.
“Scopul acestei campanii a fost atins, fapt care ne bucura indeosebi pentru ca remarcam cum atitudinea oamenilor fata de colectarea selectiva si pastrarea unui mediu curat se imbunatateste pe zi ce trece. Majoritatea turistilor abordati de catre voluntarii Mare Nostrum a fost deschisa campaniei si a colectat separat deseurile”, a declarat Mihaela Candea, Director Executiv ONG Mare Nostrum.
In prezent, locuitorii oraşului Constanţa au acces la sistemul de colectare selectiva prin prezenţa a 170 de puncte de colectare, puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje cu sprijinul Primariei Oraşului Constanţa şi al societaţii de salubritate SC POLARIS M HOLDING SRL. In plus, in Constanţa, exista 12.000 de gospodarii care beneficiaza de sistemul de colectare selectiva.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram