SANSA UNEI NOI IDENTITATI PROIECTIVE si de PROSPERITATE DUNAREANA prin initiativele promovate de CATEDRA INTERNATIONALA ONORIFICA SUERD

3 octombrie 2012

SANSA UNEI NOI IDENTITATI PROIECTIVE si de PROSPERITATE DUNAREANA
prin initiativele promovate de CATEDRA INTERNATIONALA ONORIFICA SUERD
~ Senatul Romaniei, Palatul Parlamentului, 27-28 septembrie 2012 ~

Romania se numara printre cele 14 state europene care au aderat impreuna, dupa cum se cunoaste si implementeaza din 2011, la Strategia UE pentru Regiunea Dunarii - SUERD, in baza careia vor putea primi finantare, aferenta pe cei patru piloni anterior stabiliti, proiectele si initiativele majore din toate cele 41 de judete din tara noastra, in special prin viitorul Program de Cooperare Teritoriala destinat implementarii SUERD, caruia ii sunt afectate in perspectiva urmatorilor 7 ani un total de 11, 8 miliarde Euro.

In acest context, la sediul si cu sprijinul Senatului Romaniei, la Palatul Parlamentului, in prezenta Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, E.S. Dna Prof. Univ. Dr. Ecaterina ANDRONESCU si a Inaltului Reprezentant al Presedintiei Uniunii Europene, E.S. Dna Ambasador Kalioppi AVRAAM, in data de 27 septembrie 2012, Grupul de Actiune “Dunare – Marea Neagra” animat de Fundatia EUROLINK-House of Europe a organizat, recent, Ceremonia Oficiala de lansare a Catedrei Internationale Onorifice in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), precum si constituirea, cu acelasi prilej, a Retelei Nationale a Promotorilor, Facilitatorilor si Expertilor (denumita pe scurt “PROFEX”) privind implementarea SUERD in Romania si in context trans-national. In urma reuniunii, participanti din 20 de judete s-au afiliat deja ca Membri Institutionali sau individuali ai Retelei, urmand sa fie creuzetul fundamental de energii umane si logistice, apt sa operationalizeze marile proiecte de inovare tehnologica, economica si sociala din macro-regiunea dominata de fluviul Dunarea.

CIO-SUERD a fost fondata sub Presedintia de Onoare a E.S. Dlui Ambasador Liviu BOTA, fostul Secretar General Adj. ONU si Presedinte al Fundatiei Universitare a Marii Negre, in parteneriat cu Academia Romana, precum si cu amabilul sprijin al Biroului Coordonatorului National SUERD in Romania - Ministerul Afacerilor Externe, birou coordonat de E.S. Dna Ministru Consilier Brandusa PREDESCU. Intreaga initiativa va fi coordonata tehnic de Grupul de Actiune “Dunare-Marea Neagra” din cadrul Consiliului Consultativ al SUERD prin Fundatia “EUROLINK-Casa Europei”, in calitate de initiatoare si datorita largii experiente dobandite in proiecte europene si internationale in ultimii 15 ani de activitate.

Cea dintai Sesiune Nationala de Empowering, Training si Lobby care a avut loc cu acelasi prilej nu a facut decat sa deschida un sir lung de diverse evenimente formative si de networking menite sa articuleze in mod pragmatic posibilitatea unei absorbtii mult mai extinse si consistente a fondurilor din varii surse care urmeaza a fi puse in joc in urmatorii ani.

Mentionam ca reprezentantii partenerilor institutionali ai initiativei sunt: din partea Academiei Romane - Prof. Univ. Dr. Alexandru T. BOGDAN, Membru Corespondent al Academiei Romane / Directorul General al “Centrului Acad. David DAVIDESCU” al Academiei Romane, din partea CIO-SUERD in Romania - Prof. Univ. Dr. Petre PRISECARU, Directorul Stiintific al Institutului de Economie Mondiala al Academiei Romane “Costin Murgescu”, iar din partea Grupului de Actiune si Retelei Nationale PROFEX - Prof. Sever AVRAM, Presedintele Executiv al Fundatiei EUROLINK-Casa Europei.

Pe langa importantele componente de formare si lobby institutional pe care si le-a asumat, Grupul de Actiune “Dunare- Marea Neagra” va anima si o dimensiune permanenta de informare si networking, indeosebi prin site-ul specializat plasat pe www.HouseofEurope.ro si prin Clubul Suporterilor Strategiei Dunarii ce se va organiza lunar cu sprijinul unor importanti parteneri si organizatii europene si interne.

Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".

Pentru informatii suplimentare privind afilierea la Reteaua Nationala PROFEX sau incheierea unor acorduri de parteneri cu CIO SUERD, cei interesati pot consulta sau se pot adresa Secretariatului Grupului de Actiune “Dunare-Marea Neagra” la tel./fax: 021.230.49.97 sau e-mail: [email protected].

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram