Habitat for Humanity Romania Fundatia Serviciilor Sociale Bethany si Delphi isi unesc fortele pentru a renova scoala din Liteni judetul Iasi

17 aprilie 2013
Autor:
dowmedia08

Scoala din Liteni este alcatuita din doua corpuri de cladire, care au fost construite in anul 1950. Un corp de cladire a fost renovat in 2002, in timp ce al doilea este intr-un stadiu avansat de distrugere. Membrii comunitatii si-au manifestat interesul de a face munca voluntara alaturi de oricine doreste sa ii ajute sa renoveze scoala, care este una dintre putinele ramase sa deserveasca aceasta zona aflata la 52 km de Iasi. Sunt elevi care vin de la o distanta de 2-3 km in fiecare zi pentru a-si continua studiile.

„Scoala din Liteni este de multa vreme in atentia fundatiei noastre, atat pentru nevoile copiilor din aceasta comunitate, a scolii in care ei invata, dar mai ales pentru entuziasmul, pozitivismul si perseverenta oamenilor de acolo. De la copii pana la profesori si parinti, acesti oameni nu stau cu mainile in san asteptand sa se intample vreo minune pentru ei, ci pun umarul la treaba acolo unde este nevoie. Sunt copii care fac mai multe activitati de voluntariat decat multi copii de la oras, care traiesc si invata in cele mai bune conditii. Acesta sunt cateva din motivele pentru care noi, echipa Fundatiei Bethany, ne implicam cu tot entuziasmul si energia necesare in proiectul initiat de colegii de la Habitat for Humanity, un proiect care cu adevarat schimba vieti si mentalitati”, declara Doamna Diana Paius, Manager zonal, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany Iasi.

Aceasta scoala necesita interventie urgenta pentru renovarea urmatoarelor: doua clase din corpul vechi, doua clase de gradinita (necesita o investitie mai mare, deoarece sala actuala trebuie daramata pana la temelie si refacuta, inclusiv tavanul), inlocuirea ferestrelor vechi cu altele noi, sigure si eficiente din punct de vedere energetic, inlocuirea intregului sistem de incalzire (in acest moment exista incalzire la soba), imbunatatirea sistemului sanitar si de canalizare (cei 450 de elevi merg afara la cele 7 toalete din curte), renovarea salilor de clasa din mansarda - consolidarea celor doua sali de clasa si transformarea lor intr-una singura si instalarea de ferestre de mansarda care sa permita intrarea luminii naturale, repararea acoperisului si inlocuire usi.

„Acest proiect de renovare va fi realizat de Habitat for Humanity Romania prin intermediul filialei din Comanesti. Toate masurile de renovare se pot face independent una de cealalta si vor fi implementate cu ajutorul echipelor de voluntari. Le multumim partenerilor nostri de la Delphi, care ne sustin financiar in acest proiect si invitam si alte companii sa ne ajute cu resurse financiare, dar si cu materiale de constructie sau echipe de voluntari. In acest proiect pot lucra pana la 50 de voluntari simultan in echipe de 15 – 25 de persoane. Avem nevoie de tot sprijinul pentru ca incepand din septembrie elevii sa invete intr-o scoala noua si curata”, spune Gabi Pascal, Manager Programe Habitat for Humanity Romania.

\"Parteneriatul cu Habitat in Romania pentru aceasta importanta initiativa demonstreaza in continuare sprijinul nostru pentru comunitatile in care traim si muncim. Angajatii Delphi s-au oferit deja voluntari pentru a face parte din acest proiect onorabil\", a declarat John Hutson, directorul fabricii Delphi Diesel Systems Iasi. \"Delphi continua sa creeze si sa consolideze relatii importante in comunitatile locale si este mandru sa fie un partener de valoare in acest efort\".

Despre Delphi
Delphi este unul dintre liderii mondiali in furnizarea de electronice si tehnologii pentru vehicule auto, comerciale si alte segmente de piata. Operand prin importante centre tehnice, site-uri de productie si facilitati de asistenta pentru clienti in 32 de tari, Delphi ofera inovatii din lumea reala, care fac produsele mai inteligente si mai sigure, precum si mai puternice si mai eficiente.

Delphi este in Romania o parte esentiala a economiei tarii din 1997, cu peste 10.000 de angajati in patru fabrici. Fabricile Delphi din Sannicolau Mare, Ineu si Moldova Noua produc sisteme electrice / electronice de distributie, in timp ce fabrica din Miroslava, Iasi, produce componente pentru motoare diesel.

Despre Fundatia Serviciilor Sociale Bethany
Fundatia Serviciilor Sociale Bethany este o organizatie non-guvernamentala si non-profit care urmareste imbunatatirea vietii persoanelor dezavantajate, in special a copiilor si a familiilor, oferind servicii sociale si promovand practici profesioniste in asistenta sociala. Cu 18 ani de activitate in Romania, programele fundatei vizeaza in special prevenirea separarii copilului de familia biologica, promovarea unor practici profesioniste in lucrul cu copiii cu nevoi speciale sau care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, centre de reeducare sau penitenciare, familii defavorizate), si nu in ultimul rand promovarea voluntariatului ca modalitate de implicare in viata comunitatii.

Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea precara a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 600.000 de locuinte pentru 3 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg Globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Bihor, Cluj, Bacau, Dolj, Arges, Prahova si Suceava.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram