Rolul erbicidelor in protejarea culturilor agricole

13 iunie 2014
Autor:
Zoom-Biz

Atunci cand doresti sa obtii bune rezultate in cultivarea unor plante, pentru o ingrijire mai usoara si pentru a inlatura buruienile, care afecteaza cresterea acestora, se recomanda utilizarea unor erbicide potrivite. Buruienilor afecteaza plantele cultivate, le umbresc, diminueaza spatiul necesar pentru cresterea lor si favorizeaza scaderea temperaturii la suprafata solului cu 2-4 grade Celsius. De asemenea, fac dificila realizarea lucrarilor agricole si priveaza plantele cultivate de lumina.

Exista mai multe tipuri de buruieni care afecteaza plantele cultivate si fac necesara utilizarea unor erbicide. Printre acestea se afla ciocul berzei sau soparlita, care sunt buruieni efemere ce apar pentru o scurta perioada de timp, mustarul salbatic, trisca urcatoare sau troscotul, care apar primavara, cat si mohorul sau stirul, acestea fiind buruieni cu germinare tarzie. Impotriva acestor buruieni se pot utiliza erbicide eficiente, care asigura o buna crestere a culturilor agricole.

Combaterea eficienta a buruienilor cu erbicide

Pentru a se obtine o productie crescuta se recomanda efectuarea corecta a lucrarilor agricole si se pot utiliza erbicide, in functie de plantele cultivate. Utilizarea erbicidelor se poate face prin aplicare preemergenta, care se efectueaza cu cateva saptamani inainte de cresterea primelor buruieni. Astfel, se vor distruge plantele daunatoare, insa este important ca solul pe care se aplica erbicidele sa fie bine nivelat, pentru a se aplica uniform.

De asemenea, se pot folosi erbicide prin aplicare postemergenta, pe plante, prin utilizarea unor erbicide de contact. In acest fel vor fi distruse buruienile si se pot folosi cand planta daunatoare a atins inaltimea de peste 10 centimetri. Astfel, protejati culturile agricole cultivate, pentru a asigura o buna crestere a acestora.

Erbicide oferite de Agro-mag pentru a combate buruienile

Pentru a veni in sprijinul agricultorilor, Agro-mag ofera o gama variata de erbicide, potrivite pentru diferite tipuri de culturi agricole. Spre exemplu, la culturile de grau si porumb se poate utiliza erbicidul Dicopur D, care se absoarbe prin frunze si partial prin radacini. Acesta favorizeaza distrugerea plantelor daunatoare, prin cresterea anormala a celulelor, dezvoltarea sistemului radicular si inhibarea respiratiei.

De asemenea, pentru grau se recomanda utilizarea erbicidului Helmstar 75 WG, iar pentru vita de vie, pepiniere silvice, plantatii silvice, livezi pe rod, miristi, terenuri necultivate, se poate folosi erbicidul total neselectiv Clinic 360 SL. Acesta este un erbicid cu actiune sistemica, care poate fi absorbit prin frunze. In cazul legumelor transplantate, cat si pentru ceapa, soia, cartof, porumb sau floarea soarelui, Agro-mag ofera erbicide, precum Erbicid STOMP 330EC, care se poate aplica preemergent, inainte de semanat prin incorporare, inainte de transplantare sau inainte, cat si imediat dupa rasarirea buruienilor, in functie de fiecare planta in parte.

Solutiile de erbicidare oferite de Agro-mag sunt eficiente in combaterea buruienilor si te ajuta sa obtii rezultatele dorite. Astfel, iti sporesti sansele pentru a te bucura de o recolta bogata si te asiguri ca plantele cultivate vor avea o ingrijire corespunzatoare. Pentru a afla informatii despre gama de erbicide oferita de Agro-mag, se poate consulta site-ul acestui magazin online, care ofera o gama variata de produse destinate protectiei plantelor si legumelor impotriva buruienilor si insectelor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram