Dotarea centrelor de educație timpurie a DGASMB

26 februarie 2015

Proiect susținut de Prințesa Marina Sturdza

Dotarea centrelor de educație timpurie a DGASMB

București, 26 februarie 2015: Studiile confirmă importanța stimulării limbajului și comunicării bebelușului, arătând că până la vârsta de 5 ani, un copil care a fost expus în mod constant unui volum important de limbaj verbal a auzit cu 32 de milioane mai multe cuvinte decât un copil privat de această stimulare. Lipsa dotărilor și oportunităților de învățare în instituțiile de stat, a determinat Acorns British Style Nursery să doneze 10 centre de lectură pentru vârsta 0-3 ani (un volum total de 140 cărți, 10 etajere și 8 canapele) către 3 centre de educație timpurie aparținând Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), acțiune desfășurată în prezența Prințesei Marina Sturdza, susținătorul proiectului de educație timpurie 0 2 3 Early Education inițiat de Acorns și a programului de stimulare a lecturii în special.

Dezvoltarea comunicării și a limbajului pentru copilul cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani reprezintă o arie importantă a evoluției sale ulterioare ca și copil și apoi ca și adult. Ținând cont de faptul că, în primul an de viață, aproape jumătate dintre neuroni dispar dacă nu sunt stimulați, crearea unor experiențe de învățare este esențială în dezvoltarea creierului copilului.

Pentru a promova nevoia de educație timpurie optimă și necesitatea dezvoltării unei comunicări benefice copilului mic, Acorns lansează inițiativa dotării creșelor de stat și a altor instituții de educație timpurie cu centre de lectură. Joi, 26 februarie are loc, în prezența Prințesei Marina Sturdza, susținătoarea proiectului, inaugurarea celor 10 centre de lectură din cadrul a 3 centre de educație timpurie a DGASMB (Curcubeul Magic, Căsuța cu Pitici și Steluțe Zâmbitoare).

Fondurile necesare dotării acestor centre, aproximativ 2000 Euro, au fost strânse în cadrul unei licitații de carte organizată cu sprijinul părinților copiilor înscriși în Acorns și a susținătorilor acestei inițiative.Ulterior acestei donații, Acorns va asigura (gratuit) instruirea personalului implicat în activități alături de copii, cu privire la modalitatea în care pot fi folosite aceste centre, cum pot fi create oportunități de dezvoltare a limbajului celor mici, ce resurse pot fi utilizate etc.
Un număr de 120 de copii aflați în centrele coordonate de către DGASMB vor beneificia în urma acestei acțiuni și un număr de 35 de adulți vor fi instruiți de către Acorns, pe tema lecturii cu un copil mic, importanța și beneficiile acesteia.

Prima etapă a acestui proiect s-a desfășurat în 2013, odată cu dotarea Creșei Cerceluș (sectorul 3) cu 4 astfel de centre, cu sprijinul Netherland Romanian Chamber of Commerce (Camera de Comerț Olandeză în România).

“Lectura și cărțile scrise special pentru copilul cu vârsta 0-3 ani oferă multiple oportunități de dezvoltare a limbajului, crește capacitatea de concentrare, asigură creșterea volumului de cuvinte și inițierea copilului în ceea ce va urma după vârsta de 3-4 ani, dezvoltă lumea imaginară și capacitatea acestuia de a-și crea propriile povești. Prin acest demers realizat cu sprijinul Prințesei Marina Sturdza, Acorns British Style Nursery accentuează, încă o dată, importanța pe care o are mediul în care se dezvoltă copilul mic, implicit creșa, unde poate petrece între 4 și 10 ore pe zi, dotarea și pregătirea personalului care îl îngrijește și îl stimulează, în devenirea lui, ca adult echilibrat și independent” a declarat Valentina Secară, Manager General Acorns British Style Nursery.

Acorns British Style Nursery este prima organizație din domeniul educației din România certificată Investor in People și a fost premiată cu Every Child Matters Standards Award. Acorns este membru al Council of British International Schools, British Association for Early Childhood Education, National Literacy Trust (Marea Britanie), National Children's Bureau (Marea Britanie), Early Years - the organization for young children (Irlanda de Nord) și British Romanian Chamber of Commerce, fiind afiliată International British School of Bucharest și Cross Frontier Education.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram