Cum sa va incalziti casa eficient

9 septembrie 2015
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Iarna se apropie, iar facturile de energie o vor lua din loc in scurt timp. Care este cel mai eficient mod de incalzire a locuintei?

Cel mai important este sa izolati, izolati, iar apoi sa mai izolati inca putin. Atat incalzirea cat si racirea se rezuma la o problema fundamentala: cum sa incalziti / raciti un spatiu, iar apoi sa pastrati temperatura dorita acolo? Rata cu care intra sau iese caldura dintr-o cladire este guvernata de materialele folosite in construirea acelei cladiri. Daca va izolati locuinta, sansele sa pastrati temperatura dorita sunt mult mai mari, deoarece aceasta va opri caldura acolo unde trebuie. Incepeti cu tavanul, unde ar fi bine sa puneti cea mai groasa izolatie pe care o gasiti.

De asemenea, aveti trei optiuni pentru incazlire: electricitate, gaz si lemn. Costul lemnului este variabil si va creste probabil in urmatorii ani, iar impactul asupra mediului este puternic. Gazul este minunat deoarece poate livra caldura foarte rapid, si nu este atat de daunator mediului, insa costurile sunt destul de nesigure pe viitor. Avantajul la gaz este si faptul ca gasiti o gama larga de centrale termice gaz la Oferte-Radiatoare. Mai ramane electricitatea, care este singura optiune ce poate avea zero emisii, daca se foloseste cea regenerabila. In acest caz, puteti alege dintr-o gama larga de radiatoare de vanzare electrice pe care sa le utilizati in timpul anotimpului rece. Insa trebuie sa fiti atenti si la cum le folositi, deoarece nu toate radiatoarele electrice sunt facute la fel.

In concluzie, este foarte important sa va izolati casa, iar apoi sa va alegeti tipul de energie pe care doriti sa il folositi, iar astfel veti determina costurile viitoare de incalzire, dar si eficienta.

Sursa: http://editoriale.biz/cum-sa-va-incalziti-casa-eficient/

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram