Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu pune la dispoziţia studenţilor şi cadrelor didactice un centru de documentare şi cercetare în domeniul eticii

20 octombrie 2015

Centrul de documentare şi cercetare în domeniul eticii şi a nondiscriminării, înfiinţat în cadrul Bibliotecii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, pune la dispoziţia studenţilor şi cadrelor didactice din Facultatea de Medicină şi din întreaga universitate un fond de carte de actualitate, cuprinzând referinţe de ultimă oră din literatura de specialitate naţională şi internaţională dedicată subiectului discriminării. Pentru dotarea centrului au fost selectate publicaţii de referinţă în domeniu, care abordează fenomenul din multiple puncte de vedere: sociologic, psihologic, juridic şi, nu în ultimul rând, prin prisma eticii medicale.
“Beneficiarii acestui centru sunt, în primul rând, membrii grupului ţintă ai proiectului (210 studenţi şi 40 de cadre didactice din cadrul Facultăţii de Medicină). În contextul sustenabilităţii proiectului, pe termen lung va beneficia de acest modern centru de documentare şi cercetare întreaga comunitate academică a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, pentru că diversitatea materialelor bibliografice permite o necesară abordare interdisciplinară în cadrul cercetării ştiinţifice dedicate problematicii discriminării. Nu în ultimul rând, prin activităţile de documentare derulate în cadrul centrului, va fi posibilă dezvoltarea competenţelor transversale ale studenţilor Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, cu un cert impact pozitiv asupra nivelului lor de pregătire profesională şi, implicit, asupra gradului lor de angajabilitate”, a precizat Silviu Morar, manager de proiect în cadrul proiectului „Învăţământ superior medical orientat către aplicarea unui tratament nediscriminatoriu al pacienţilor”.
Centrul de documentare şi cercetare în domeniul eticii şi a nondiscriminării a fost înfiinţat la data de 13.01.2015, în cadrul proiectului „Învăţământ superior medical orientat către aplicarea unui tratament nediscriminatoriu al pacienţilor” (POSDRU/156/1.2/G/142145) şi funcţionează în cadrul Bibliotecii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, fiind dotat cu un fond de carte reprezentat de 27 de titluri (203 volume de carte accesibile celor interesaţi). Până în prezent, fondul de carte al Centrului a fost accesat de peste 300 de utilizatori ai Bibliotecii ULBS. Centrul dispune de două puncte de lucru conectate la reţeaua Bibliotecii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, oferind astfel inclusiv posibilitate de acces online.
Persoană de contact: Olga Hosu
Expert Comunicare, Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială, A.D.I.S.
[email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram