La ce trebuie sa fii atent cand pleci cu masina in excursie ?

15 decembrie 2015
Autor:
Content SEO

Cu totii ne dorim un Eurotrip, exact la fel ca si cel pe care il cunoastem din film. Cu aventuri, cu prieteni si cu o multime de locuri vizitate. Pentru a ne bucura de o astfel de experienta, dar in acelasi timp, pentru a putea avea tot confortul de care avem nevoie, este bine sa avem o masina la indemana. Motivul este simplu: flexibilitate in miscare si posibilitatea de a lasa bagajele in masina, in momentul in care descoperi ceva interesant de facut si nu esti in apropierea hotelului.

Un eurotrip poate sa fie insa o calatorie de cateva mii de km , asadar, inainte de a pleca cu masina la drum, este bine sa te asiguri ca aceasta este bine pusa la punct. Cum faci asta?

  • Verifici anvelopele. In functie de anotimpul in care esti si de tara in care vei calatori, vei avea nevoie de anvelope vara si de anvelope iarna. Daca iti propui o calatorie prin mai multe zone si o trecere de la frig la cald, este bine sa optezi pentru anvelope all season. Desi, la temperaturi extreme nu sunt atat de performante ca si cele dedicate, te vor ajuta totusi foarte mult.
  • Fa o revizie completa inainte de plecare. Inainte de o excursie de lunga durata, este bine sa faci o revizie completa a masinii, pentru a te asigura ca nu are nimic. Este adevarat ca o pana sau o defectare a masinii reprezinta o experienta de povestit nepotilor. Nu vrei totusi sa ramai intr-o tara straina , realmente pe drumuri.
  • Asigura-te ca iti incap toate bagajele. Daca pleci pentru 10-15 zile, vei avea nevoie de bagaje, care sa includa atat haine, cat si mancare si diverse alte accesorii si provizii. Daca nu ai loc in portbagajul masinii, poti opta pentru suporti portbagaj thule  si pentru montarea unui portbagaj deasupra masinii, in care sa iti pui absolut toate bagajele de care ai nevoie.
  • Fa-ti un itinerariu. De multe ori, itinerariul nu se respecta. Cu toate astea, este bine sa existe . IN acest fel ai intotdeauna un drum dupa care sa te ghidezi.
  • Asigura-te ca sunt mai multi soferi in masina. Este bine sa fie mai multi soferi, in asa fel incat sa nu conduca o singura persoana pana la epuizare.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram