Aparate de aer conditionat ieftine: e Good iti spune ce trebuie de stiut cand le cumperi

28 ianuarie 2016
Autor:
AUTHORITY

Atunci cand cumparam un sistem de climatizare, ne intereseaza ca modelul pe care il vom achizitiona sa fie durabil, de calitate si sa aiba un consum redus de energie. Aparatul trebuie sa corespunda unei serii de parametri referitori la clasa de energie sau gradul de zgomot.

Site-urile de electronice si electrocasnice s-au pregatit cu grija pentru sezonul care va incepe in curand. Imediat se apropie vara si iar se va starni goana dupa scotoceala celei mai bune oferte de aparate de aer conditionat ieftine din magazinele online. Impreuna cu cei de la e-Good o sa va arat care sunt cele mai importante aspecte ce trebuie luate in considerare cand luam un astfel de aparat:

Daca mai este necesar sa mai completez ceva sau sa mai chestionati va rog sa lasati un email.
In primul rand, ofertele de aparate de acest gen se vor mandri cu cati BTU are un aparat.
Dar ce este BTU? Prescurtarea provine de la British ThermalUnits. Asadar, presupune cantitatea de caldura folosita pentru a incrementa temperatura unei jumatati de kilogram de apa cu 1 grad Fahrenheit. Si la ce este utizat?
Vom lua un sistem de climatizare ieftin cu o capacitate mai mare pentru o incapere cu o suprafata mai mare.

Urmeaza este util sa calculam ce parte a casei vrem sa racim; mai jos aveti niste {valori orientative
pentru 18-25 mp —- 9000 BTU
pentru 25-35 mp —- 12000 BTU
pentru 38-45 mp —- 18000 BTU
pentru 45-50 mp —- 24000 BTU
*valorile sunt calculate pentru inaltimea standard de 2.4-2.5 m

Foarte important este locul in care suntem dispusi sa montam unitatea de aer conditionat. Daca peretele este incalzit de soare este trebuincios un aparat cu o putere mai mare de a face frig. Aceasta este valabil si doar daca in care in camera sunt si surse suplimentare de caldura(calculatoare, veioza).

La cumpararea aerului conditionat e-Good spune ca este necesar sa stabilim si de: numarul de persoane vor ocupazilnic acea camera, structura zidurilor.

Clasa de energie: ca si in cazul frigiderelor sau masinilor de spalat vom alege fara indoiala acel aparat de aer conditionat care are un o clasa energetica mai mare (gen A sau B). Sa nu va lasati pacaliti totusi de aceste litere. De ex: la un tip de aparat 550 kwh poate sa fie A, iar la un alt model acelasi numar de kwh poate sa fie B sau C.
Cel mai de folos spune e-Good ca este sa stabilim exact cat are fiecare si sa lasam kilowatii ce clasa de energie este aparatul si nu literele.

Foarte important este gradul de zgomot. Trebuie sa sa nu uitati ca in serile fierbinti aparatul va merge din greu si nu cred ca vreti sa va treziti din cauza galagiei produs. Mare atentie si aici: daca un aparat are 40 db si unul 45 db, diferenta este reprezentativa, si nu de 5 db.
In cele din urma, ajungem la motor. Compresorul este acel motor care freseaza agentul de racire ( freonul numit generic ). Modul de functionare este apropiat cu al frigiderului. Se ia caldura din camera si se “arunca” afara . Trebuie sa cumparam un aparat cu motor bun, el fiind piesa principala a instalatiei. Cu un aparat fara renume, dar cu un motor puternic se pot obtine performante mai bune decat cu unul “de firma”. Un rol foarte important il are cu certitudine echipa care face instalarea si este foarte important sa fie un bine pregatit, si nu unul luat pentru cateva luni de vara la montaje.

Pentru un consum mai mic e-Good va recomanda un model inverter. Aceste modele au urmatoarelediferente fata de celelalte aparate:
* Temperaturile dorite ajung mult mai intr-un timp mai scurt
* Timpul de pornire este redus cu o treime
* Faceti economii de energie şi deci capital: consum mai mic cu până la 30%
* Se evită pornirea/oprirea de mai multe ori consecutiv a motorului
* Fără oscilatii de temperaturi

Recomand alegerea unui inverter in cazul in care va este necesar sa-l folositi si pentru a face caldura, acesta mergand normal pana la -15 grade, fata de celelalte aparate care merg pana la – 5 grade.

Un aparat de climatizare poate sa aiba urmatoarele filtre:
* Filtru antipraf: strange microorganisme foarte mici de praf din aer; Sunt necesare operatii curente de mentenanta, se da afara din aparat, se curata cu apa rece ,{atentie|nu uitati|, nu cu apa calda deoarece este material plastic si se poate deforma se zvanta fara soare (din aceleasi considerente, material plastic, se poate deforma).
* Filtru electrostatic antibacterian: pulberile fine, sporii care nu pot fi vazuti de mucegai si microorganismele periculoase sunt trase în filtru prin efectul electricitatii statice, progresul acestora fiind retinuta de extractul spirtos de izotiocianat, obtinut din wasabi.
* Filtru dezodorizant: este cu carbune activ si filtreaza corpusculii mici (bacterii, microorganisme) si fumul (de tigara, miros neplacut)
* Filtru de catechina: combina proprietatile filtrului electrostatic si ale filtrului de carbune, distrugand mocrobilor si ventiland aerul. Filtrul cu catechin este consumabil.

Cel mai bine este sa procurati aparatul de aer conditionat din magazine mari sau de pe site-uri de incredere pentru a putea beneficia de instalare si garantie din partea unor firme calificate.
Retineti ca dupa fiecare sezon sa spalati filtrele fie prin spalare (cele care pot si spalate) fie prin utilizarea unui spray specific pentru aer conditionat.
Concluzionand, sa va ofer o sistem usoare de stabilit a numarul de BTU de care trebuie pentru a face frig o incapere: inmultim lungime x latime x inaltime x 150 si consecinta este nr de BTU necesari pentru racorirea casei despre care vorbim.
Un ex: dormitor de 4 pe 4 cu inaltime de 2.5 m
iata: 4*4*2.5*150=6000 BTU pentru camera respectiva. Nu uitati ca este o evaluare informativ si este supus influentei celor mentionate anterior.

In ultima perioada, aparatele de uz casnic au fost diversificate de producatori si internetul ne aduce numeroase variante de frigidere,  masini de spalat sau aragazuri. Site-ul de electrocasnice e-Good este o platforma unde puteti gasi sute de oferte de sisteme de climatizare, la preturi accesibile! Peste 180 de variante sunt acum la dispozitia clientilor interesati de articole de firma.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram