4 beneficii ale ceaiului de musetel

29 octombrie 2022
Autor:
Content SEO

Ceaiul de musetel este unul dintre tratamentele cel mai des utilizate pentru diverse afectiuni, inca din cele mai vechi timpuri. Desi cele mai cunoscute efecte pentru care este cunoscut se refera la relaxare si mai ales, la calmarea problemelor digestive, ceaiul de musetel are numeroase alte proprietati benefice pentru sanatate, mai putin stiute. 

Din randurile de mai jos vei afla mai multe despre beneficiile pe care le are aceasta bautura reconfortanta, si de ce este bine sa o consumi.

Musetelul, principii active

Musetelul este o planta cunoscuta din cele mai vechi timpuri, si unul dintre principalele remedii naturiste folosite pentru tratarea problemelor medicinale. Acest lucru se datoreaza principiilor active continute in florile uscate ale acestei plante, din care se prepara ceaiul sau infuziile

Compusii din ceaiul de musetel contin diverse uleiuri esentiale, precum si minerale ca fier, potasiu, calciu, zinc, mangan sau sodiu, pe langa vitamina A, acid salicilic si riboflavina. S-au facut numeroase studii care au aratat rolul benefic, antiinflamator, antibacterian, antiiritant si antioxidant pe care il au substantele din compozitia bauturilor de acest fel.    

Beneficii ale consumului de ceai de musetel

Din punct de vedere stiintific, consumul de ceai de musetel are numeroase beneficii pentru sanatate. Infuzia ajuta la calmarea problemelor digestive, avand efecte antiinflamatoare si de relaxare. 

Ceaiul de musetel este eficient si pentru utilizare externa, fiind unul dintre remediile cel mai des folosite in mod traditional pentru a ameliora iritatiile, eczemele sau ulceratiile care pot sa apara la nivelul pielii. 

Citeste in randurile de mai jos mai multe detalii in acest sens.

1.Ceaiul de musetel sustine sanatatea sistemului digestiv

Unul din principalele beneficii pe care le aduce consumul de ceai de musetel se refera la ameliorarea problemelor digestive. Astfel de remedii sunt, dealtfel, folosite foarte des pentru diminuarea crampelor sau a simptomelor de diaree. 

Asadar, consumul regulat al acestui extract te va ajuta in scaderea riscului de a te confrunta cu probleme gastrointestinale, mai ales daca ai o astfel de predispozitie. 

2.Sustine functionarea optima a inimii

Ceaiul de musetel este recomandat si in cazul persoanelor care sufera de afectiuni cardiolovasculare. Studiile efectuate pe diferiti pacienti au aratat ca flavonoizii din componenta au capacitatea de a reduce tensiunea arteriala si de a mentine valorile colesterolului in parametri optimi. Acestea sunt, dealtfel, principalele cauze de aparitie a problemelor de inima.

Mai mult, cercetarile efectuate asupra unor persoane care sufera de diabet au aratat ca cei care au consumat ceai de musetel la fiecare masa au prezentat valori mai scazute ale colesterolului LDL si trigliceridelor, comparativ cu cei care au baut doar apa. 

3.Contribuie la ameliorarea afectiunilor de piele

Eczemele, iritatiile de piele sau ulceratiile sunt printre problemele care poti fi rezolvate eficient cu ajutorul unor infuzii sau decoct de ceai de musetel. Compresele cu ceai sunt utile pentru diminuarea pungilor de sub ochi, dar pot fi aplicate si pe pielea iritata.  

4.Are efect relaxant si ajuta la remedierea problemelor de somn

Unul dintre motivele pentru care se recomanda sa bei o cana de ceai de musetel inainte de culcare este pentru ca acest extract are rol calmant si relaxant. Acest lucru se datoreaza anumitor ingrediente cu rol activ din aceasta bautura, care influenteaza activitatea unor receptori din creier, ajutand la reducerea starilor de anxietate asociate problemelor de somn. 

Asadar, nu ezita sa apelezi la o cana cu ceai relaxant de musetel daca iti doresti un somn odihnitor si neintrerupt!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram