8 ani de educatie timpurie in Romania Prima cresa privata din Romania

2 iunie 2014

8 ani de educatie timpurie in Romania

Prima cresa privata din Romania

Bucuresti, 2 iunie 2014: Tot mai multe studii confirma importanta stimularii bebelusului, inca de la nastere, in vederea atingerii potentialului maxim de dezvoltare, atat din punct de vedere intelectual, emotional, fizic, cat si social. Baby Acorns a intreprins un prim pas in directia dezvoltarii educatiei timpurii in Romania, in anul 2006, prin deschiderea unui sediu dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani – prima cresa privata recunoscuta oficial in Romania.

Inscrierea copiilor in colectivitate, de la cele mai mici varste, are beneficii atat pentru dezvoltarea limbajului, abilitatilor de relationare sociala, cat si in ceea ce priveste dobandirea si dezvoltarea increderii de sine, a independentei si dorintei de explorare. Semnificativ este, in aceasta perioada, insa nivelul de stimulare corespunzatoare, in acord cu nevoile copilului mic. Existenta unui cadru organizat care sa raspunda nevoilor de siguranta, de cunoastere, prezenta personalului calificat sa lucreze cu aceasta grupa de varsta si a unei planificari a activitatilor sunt aspecte asupra carora atentia specialistilor din vestul Europei, si nu numai, s-a concentrat in vederea conturarii unui mediu optim pentru dezvoltarea copilului mic.

In Romania, un pas in directia standardizarii serviciilor de educatie timpurie, in centre specializate, in acord cu metodologia adoptata in Vestul Europei a fost realizat in anul 2006, prin deschiderea primei crese private, recunoscute oficial in Romania. In acest an, Baby Acorns celebreaza 8 ani de activitate in domeniul educatiei, timp in care a oferit servicii de ingrijire si activitati stimulatoare copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani si a promovat prin evenimente dedicate importanta existentei unei programe dedicate sistemului de cresa din Romania, prin intermediul proiectului 0 2 3 Early Education.

Nevoile copilului mic sunt specifice si determinante pentru viitorul adult, studiile dovedind faptul ca structura creierului se formeaza in proportie de 80%, pana la varsta de 3 ani. Pentru a raspunde acestor nevoi este important ca raportul adult/ copil sa fie unul cat mai mic. De exemplu, in Marea Britanie, pentru copiii cu varste mai mici de 3 ani, unui grup de 4 copii ii este alocat 1 adult, pregatit corespunzator pentru a stimula procesul de invatare in aceasta grupa de varsta. Aceasta cerinta este respectata in cadrul Baby Acorns, activitatea fiind structurata in acord cu programa Early Years Foundation Stage, utilizata in Marea Britanie. In plus, intreaga activitate este structurata si planificata pentru a dezvolta copilul ca intreg, atat din punct de vedere fizic, intelectual, emotional, cat si social. Baby Acorns a introdus si utilizarea limbajului semnelor pentru copiii cu auz – British Sign Language, utilizat pe scara larga in Marea Britanie, cu beneficii in procesul de reducere a frustrarilor copiilor mici, pentru stimularea dezvoltarii limbajului verbal si facilitarea procesului de comunicare parinte-copil, educator-copil.

“Beneficiile pe care le au copiii inscrisi de la varste fragede in colectivitate sunt multiple si dovedite de studiile longitudinale realizate pentru a sublinia impactul pe termen lung asupra celor mici: o mai buna stare de sanatate, o alimentatie sanatoasa, dezvoltare cognitiva si reusite in plan educational, reducerea abandonului scolar la varste mai mari, reducerea inegalitatii sociale, imbunatatirea comportamentului emotional si social, imbunatatirea relatiei parinte-copil. Toate aceste aspecte ne-au determinat sa ne continuam initiativele in sfera promovarii educatiei timpurii in Romania, atat prin intermediul activitatilor din Baby Acorns, cat si prin actiunile de responsabilitate sociala desfasurate in cresele de stat, in cadrul proiectului 0 2 3 Early Education” a declarat Valentina Secara, General Manager Fundatia Acorns.

Pana in prezent, Baby Acorns a primit recunoasterea Every Child Matters Standard Award, in urma evaluarii specialistilor din Marea Britanie si este membru al Council of International British Schools (COBIS), fiind alaturi de Acorns British Style Nursery singura organizatie independenta membra COBIS, din peste 300, la nivel mondial.

Baby Acorns sarbatoreste 8 ani de activitate alaturi de parinti si copii, luni 2 iunie 2014, incepand cu ora 16:00, in curtea sediului din Strada Popa Soare nr.63, sector 2, Bucuresti.

Acorns British Style Nursery este prima organizatie din domeniul educatiei din Romania certificata Investor in People si a fost premiata cu Every Child Matters Standards Award.
Acorns este membru al Council of British International Schools, British Association for Early Childhood Education, National Literacy Trust (Marea Britanie), National Children's Bureau (Marea Britanie), Early Years - the organization for young children (Irlanda de Nord) si British Romanian Chamber of Commerce, fiind afiliata International British School of Bucharest si Cross Frontier Education.

Acorns British Style Nursery
Strada Popa Soare nr.63, sector 2, București
Tel: 0720 003 069 / 0788 418 186

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram