7 mituri despre relatii si iubire

9 decembrie 2019
Autor:
Felix Culpa SRL

Iubirea, deși discutata, scrisa, desenata și traita, ramane in continuare un mister. Media se folosește de dorința oamenilor de a fi cu cineva și ofera sfaturi pentru a avea relații reușite, iubire ca-n povești și sex nebunesc in fiecare zi.

Pe de alta parte, mulți se focuseaza pe relațiile nereușite ale celebritaților, analizeaza, concluzioneaza și generalizeaza anumite situații, creand cateva mituri care ne bantuie pe toți. Vezi aici 7 dintre ele:

  1. Nu trebuie sa depui efort sa intalnești iubirea. Se intampla

Unora li se intampla sa-și gaseasca jumatatea, sa se casatoreasca și sa ramana impreuna. Noua, celorlalți, nu ne-a mers așa bine norocul, noi trebuie sa muncim. Este nevoie sa depunem efort sa descoperim ce alegeri au fost ok și care nu, sa aflam ce ne dorim de la celalalt și sa-l gasim pe cel cu care rezonam. Dupa cunoașterea interioara, trebui sa ne dam seama unde gasim omul potrivit, cum il recunoașteam și mai apoi cum putem interacționa cu el.

  1. Iubirea e la prima vedere, știi imediat ca el alesul

E un mit care spune ca atunci cand intalnești persoana, știi pur și simplu. Și o sa fie cu roiuri de fluturi și o sa plutești de fericire. Ce e drept, Hollywood și-a facut treaba cu aceste povești prefabricate, dar majoritatea oamenilor nu au parte de ea. Exista cateva excepții care inca ne fac sa visam, dar in realitate e nevoie de timp sa cunoști un om, sa ne dam seama daca mergem in aceeași direcție și daca e ceea ce ne trebuie.

  1. Daca ma iubește cu adevarat se va schimba pentru mine

La inceput punem preț pe toate lucrurile care ne plac la celalalt, ca mai apoi, dupa o perioda de timp sa observam lucrurile care nu ne plac. Atunci incepem sa condiționam și sa cerem ca celalalt sa se schimbe pentru noi. Dar uitam ca persoana care se schimba de dragul relației se va revolta din ce in ce mai tare, simțindu-se obligat sa fie altfel decat este. Așa ca mai bine ne luam timpul necesar pentru a afla dorințele și nevoile unui potențial partener și analiza cat putem de obiectiv șansele de potrivire cu acesta.

  1. Trebuie sa fim fericiți și pasionali in fiecare zi

Chimia e chimie. La inceput simți ca-ți bubuie tamplele, plexul, stomacul și mai știm noi ce, dupa o vreme scad intensitatea emoțiilor și atracției fizice. Asta nu inseamna ca nu e iubire, inseamna ca se trece la pasul urmator: o conexiune intelectuala, spirituala și emoționala cu celalalt. Dupa ce se intampla aceasta conexiune, atracția fizica imbinata cu acest gen de atracție creaza experiențe inedite.

  1. Cand iubim vrem sa petrecem tot timpul cu celalalt

Acest gen de iubire se potrivește perioadei adolescentine și nu adulților. In tinerețe nu vrem sa ne desparțim nicio secunda de celalalt, renunțam la individualitate pentru a forma un intreg alaturi de jumatatea noastra. La maturitate ajungem sa apreciem distanța și spațiul celuilalt. Iubirea e formata din doi oameni individuali care compun o formula magica ce-i face fericiți. Cat despre dupa ce ne casatorim, e indicat sa-i spunem celuilalt cand avem nevoie de spațiu și timp pentru noi.

  1. Mai mult din jumatate dintre cuplurile casatorite, divorțeaza

Aceste statistici nu sunt realiste și reprezinta o generalizare. Se pierde din vedere media de varsta la care se casatoresc cuplurile, condiția sociala și faptul ca cei care se casatoresc nu sunt cei care divorțeaza in același an (fac excepție cazurile vedetelor de la Hollywood). In concluzie, situația nu e așa dramatica și nu se transforma in tragedie cand apare primul copil in familie, acesta fiind declarat cel mai dificil moment in relație. Cuplurile urmarite inca din perioada cand se intalneau au declarat ca momentul nașterii primului copil a fost un pas inainte in relație și ca satisfacțiile cresc odata cu apariția persoanei cu numarul 3.

1.E mai bine sa locuiți impreuna inainte de casatorie

In urma unui studiu de piața s-a constatat ca oamenii care se muta impreuna inainte de casatorie, pentru a se cunoaște mai bine, dar și pentru a scadea șansa unui divorț sunt mai puțin satisfacute in timpul casatoriei. Cel mai probabil cuplurile care se muta impreuna, dar nu sunt macar logodite au mai multe șanse sa divorțeze. Efectul coabitarii este unul destul de clar: cuplurile care ajung sa se casatoreasca dupa ce locuiesc multa vreme impreuna o fac mai mult din inerție și nu din atracția romantica dintre acestea. Acest lucru nu se intampla in randul tuturor cuplurilor care gasesc iubirea și se muta impreuna, doar ca șansele favorizeaza oamenii care aleg sa se casatoreasca inainte de a imparți un apartament impreuna.

In concluzie, lasați deoparte miturile, teoriile și experiențele altora și focusați-va pe ceea ce traiți, pe experiențele avute și pe instinctele voastre. Amintiți-va fiecare om e altfel, situațiile, deși par asemanatoare sunt compuse din alți indivizi și fiecare om iși scrie propria poveste.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram