7 caracteristici ale unei relatii sanatoase

Prin urmare, primul pas pentru a avea o relatie de cuplu sanatoasa este: ascultati propriile noastre criterii , ceea ce am nevoie intr-o relatie de cuplu si evaluati daca ceea ce imi ofera partenerul este suficient.

Ce alte trasaturi caracterizeaza o relatie de partener sanatos?

1. Fiecare membru al cuplului este responsabil pentru propria fericire si nu il lasa in mainile partenerului. Pentru ca tu sa ai o relatie de cuplu sanatoasa, trebuie mai intai sa te iubesti si sa te valorifici. Daca va subestimati, invinovatiti sau depindeti de partener, relatia nu va fi egala, unul dintre cei doi membri ai cuplului va suporta greutatea relatiei si asta o face o relatie patologica.

2. O buna comunicare si echilibru sunt esentiale. Ascultarea activa si empatia sunt trasaturi fundamentale pentru o relatie de cuplu sanatoasa. Este important sa intelegem punctul de vedere al celuilalt chiar daca nu suntem de acord, pe langa incercarea de a intelege de ce actioneaza asa cum face. In acest moment, este important sa fim flexibili, toleranti si sa ne propunem sa gasim acorduri pentru a ajunge la „aceeasi parte”.

3. Asertivitatea si sinceritatea sunt puncte importante. De multe ori in relatii ai tendinta sa crezi ca daca cealalta persoana te cunoaste, ca va sti ce gandesti. Aceasta este una dintre marile greseli in relatii. Nimeni nu poate sti ce gandesti 100% sau ce gandesti despre lucruri. Daca va deranjeaza ceva, spuneti-i, nu asteptati ca celalalt sa-l ghiceasca. De multe ori acest tip de gandire genereaza discutii si dinamici serioase. Desigur, trebuie sa incercati sa va aparati propria opinie si criterii fara a jigni sau dispretui pe cealalta persoana. Poti fi sincer fara sa faci rau.

4. Increderea este un element indispensabil. Este imposibil sa ai o relatie sanatoasa daca nu ai incredere in partenerul tau. Este foarte important sa crezi in cealalta acceptare asa cum este si sa te apleci asupra lui atunci cand ai nevoie de el. In mod similar, trebuie sa fii si carjeul lui cand este schiop. A-i oferi votul de incredere si a crede este unul dintre cele mai bune semne de sanatate in relatie. Aici, in mod evident, abordam problema geloziei. Este inevitabil sa simti o oarecare gelozie, dar trebuie sa ai incredere ca persoana respectiva nu va trada pentru a avea o relatie buna; daca nu vindeti pielea inainte de a ucide ursul.

5. Lasati-va partenerul sa va cunoasca dorintele intime. Specialistii subliniaza: „Daca nu vorbesti despre dorintele tale intime si nu pastrezi o minte deschisa fata de cele ale partenerului tau, va genera frustrare in amandoi.” Un sondaj recent al acestuia a dezvaluit ca 66 la suta dintre barbati considera ca relatia beneficiaza atunci cand sunt exprimate preferintele erotice. Dar, de fapt, lucrurile nu sunt atat de simple: 62% dintre barbatii chestionati au recunoscut ca nu vorbesc intotdeauna deschis despre dorintele lor, iar 10 la suta au spus ca nu vor indrazni niciodata sa faca acest lucru. Aproape acelasi lucru se intampla si cu femeile, care tind sa taca din teama respingerii.

6. Rupeti rutina. Pentru ca flacara pasiunii sa nu se stinga, este esential sa alimentam dorinta si sa nu cadem in monotonie. Daca calea erotica din fiecare intalnire este intotdeauna aceeasi, relatia se va uzura, asa ca indrazniti sa incercati sa incorporati idei picante: un masaj erotic, jucarii sexuale, vizionarea unui film erotic – filme porno Beeg.

7. Vorbeste liber si asculta-ti partenerul. Este foarte satisfacator si creeaza o mare intimitate pentru partenerul tau sa creada ca intelegi si stii sa asculti. Subiectul conversatiei nu trebuie sa fie foarte profund; ce conteaza sunt mesajele pe care le transmit reciproc cand vorbesc despre treburile lor si se asculta reciproc. Spune-i partenerului tau detaliile zilei tale la serviciu sau acasa, si cand va face acelasi lucru, asculta cu atentie. Din punct de vedere emotional, intelegerea si a fi intelese este un dar.