7 beneficii incredibile ale afinelor

19 noiembrie 2020
Autor:
Content SEO

Afinele, cunoscute in intreaga lume ca un puternic antioxidant , ajuta si la reglarea zaharului din sange. In India, Afinele probabil nu atrag aceeasi atentie ca si capsunile atunci cand vine vorba de prepararea inghetatelor, a smoothie-urilor si a altor deserturi, dar cu siguranta are propriul sau fan. Este un membru mandru al categoriei exclusive de Superfoods, asa ca este de la sine inteles ca are multe proprietati benefice pentru sanatate ascunse sub centura.

Originale din America de Nord, aceste fructe de padure salbatice au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru a prepara tocanite, supe si carne. Aroma sa tarta se amesteca bine cu o serie de feluri de mancare, in special deserturi, unde este folosit in mod popular pentru a crea briose, branzeturi si tarte, printre altele. De asemenea, este o optiune excelenta pentru garnituri, deoarece culoarea albastru intens functioneaza fara efort pentru a ridica prezentarile simple.

Vorbind despre folclor, nativii americani se refereau la el ca „fructe de padure stelare”, despre care se credea ca este un dar al Marelui Spirit. Diferite parti ale plantei au fost folosite pentru proprietatile lor medicinale, cum ar fi frunzele au fost transformate in ceai, care a fost considerat a fi un purificator de sange, iar zeama de fructe de padure a spus ca trateaza tusea si raceala. Boabele ar fi stranse, uscate si conservate pentru ierni, astfel incat sa nu existe nici o lipsa. Odata cu colonizarea, afinele au castigat mai multa popularitate si au inceput sa fie pastrate in vrac pe masura ce industria conservei a crescut. Astazi, afinele sunt disponibile sub forma proaspata (care sunt adesea destul de scumpe in India), conservate, uscate si sub forma de compoturi.

Super sursa de antioxidanti

Afinele sunt o putere de antioxidanti, in special antocianina, care ii confera culoarea albastra intensa, precum si ajuta la indepartarea radicalilor liberi din sange si, astfel, protejeaza organismul de dezvoltarea diferitelor boli, inclusiv a cancerului. Se spune ca afinele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele si legumele consumate in mod obisnuit. Iar consumul sau regulat nu numai ca ajuta sistemul cardiovascular, ci si protejeaza impotriva bolilor neurodegenerative si a bolilor digestive.

Creste imunitatea

Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Oregon a constatat ca resveratrolul din strugurii rosii si pterostilbenul din afine ar putea ajuta la cresterea sistemului imunitar uman prin cresterea activitatii unei gene numita peptida antimicrobiana catelicidina umana sau gena CAMP, care este implicata in functia imuna. Gena CAMP face obiectul multor studii, deoarece s-a dovedit ca joaca un rol cheie in sistemul imunitar „innascut”, sau prima linie de aparare a organismului si capacitatea de a combate infectia bacteriana. Raspunsul imun innascut este deosebit de important deoarece multi antibiotici isi pierd din ce in ce mai mult eficacitatea. Mai mult, flavonoidele prezente in afine au si proprietati antiinflamatorii si pot reduce semnificativ riscul de a prinde tuse si raceala.

Poate anula daunele unei diete bogate in grasimi

Potrivit unei lucrari publicate in revista „Public Library of Science (PLOS) One”, consumul de afine salbatice poate diminua efectele adverse ale unei diete bogate in grasimi. Afinele sau afinele salbatice sunt mai mici decat afinele obisnuite si sunt mai acide in natura.

Cercetatorii de la Universitatea Finlandei de Est au descoperit ca afinele salbatice s-au dovedit a avea efecte benefice atat asupra tensiunii arteriale, cat si asupra inflamatiei care lipseste de nutritie. Inflamarea de nivel scazut si tensiunea arteriala crescuta sunt adesea asociate cu boli legate de obezitate.

„Afinele constituie o parte integranta a dietei nordice si ar putea fi utilizate mai bine si in alte parti ale lumii”, au spus cercetatorii.

Reduce riscurile bolilor de inima

Deoarece afinele provenite din agricultura bio sunt incarcate cu antioxidanti, acestea ajuta la mentinerea unui control al nivelului de colesterol. Studiile au aratat ca aceste componente contribuie la imbunatatirea echilibrului grasimilor din sange si la prevenirea infundarii arterelor. Mai mult, aceste flavonoide ajuta la scaderea tensiunii arteriale, reducand astfel riscul bolilor de inima. Ca atare, ele sunt bune pentru inima si sanatate in general.

Sporeste sanatatea creierului

Studiile au constatat ca aportul regulat de afine ajuta la cresterea sanatatii creierului. Componentele miraculoase prezente in afine lucreaza la imbunatatirea memoriei, precum si la incetinirea riscului de boli cognitive legate de varsta. Un studiu a constatat ca barbatii care au mancat fructe, cum ar fi afine, impreuna cu alte alimente bogate in flavonoide, s-au dovedit a fi cu 40% mai putine sanse de a dezvolta boli ale creierului, cum ar fi Parkinson. Si cei care au mancat fructe de padure cel putin o data pe saptamana ar putea reduce riscul de a dezvolta boala cu un sfert in comparatie cu cei care nu le-au mancat niciodata. Afinele ajuta, de asemenea, la scaderea riscului de stres oxidativ in celulele noastre nervoase, facandu-le astfel sa functioneze fara probleme.

Reglarea zaharului din sange

Mai multe studii au descoperit ca afinele sunt benefice pentru cei care sufera de probleme legate de zaharul din sange, cum ar fi diabetul si rezistenta la insulina. Aceste fructe de padure ajuta la reglarea nivelului de zahar si sunt bune si pentru cei cu obezitate. Au o valoare GI scazuta (indicele glicemic), iar una pana la doua cani de afine, impreuna cu alte fructe bogate in flavonoide, va pot oferi cresterea sanatatii atat de necesara atunci cand sunt consumate in mod regulat.

Articol optimizat in motorul de cautare Google de SEO WEB MARKETING  – Advertoriale SEO

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram