fbpx

6 pasi pentru ridicarea unui perete despartitor

Etape de lucru:

1. Desenarea traseului peretelui. Dupa ce s-a stabilit pozitia peretelui, se masoara lungimea acestuia. Ulterior, cu o sfoara de trasare sau cu ajutorul profilului se marcheaza conturul. Nu trebuie sa uitati de eventualele deschideri pentru usi. Apoi, cu ajutorul nivelei si riglei se marcheaza liniile de contur ale peretelui despartitor pe podea si pe plafon.

2. Fixarea profilelor ghidaje. Profilele de ghidare UW se fixeaza de podea si de plafon. Profilele UW se fixeaza cu ajutorul diblurilor din plastic (in cazul podelei din beton), eventual cu alte mijloace de fixare adecvate, in functie de tipul suportului. Distanta dintre dibluri este maxim 80 cm. Distanta dintre dibluri si colturile peretilor va fi de maxim 20 cm. Profilele de fixare ale peretelui despartitor (profile orizontale UW si verticale CW) trebuie sa se asigure cu banda de etansare adeziva Rigips. 3. Fixarea profilelor montanti. Se introduc profilele CW (montanti) in profilele de ghidare UW. Capatul inferior al profilului CW se va sprijini de profilul inferior UW. Se alege distanta dintre profile in functie de latimea placilor si profilelor din gips-carton.

4. Placarea primei fete. La placarea cu placile din gips-carton Rigips cu latimea de 1.200 mm si grosimea de 12,5 mm, se va incepe placarea primei fete a peretelui cu placa pe intreaga latime a acesteia. Se aseaza placile din gips-carton pe inaltime si se fixeaza doar de profilele CW verticale cu ajutorul suruburilor autofiletante tip 212. Distanta dintre suruburi este 250 mm.

5. Instalatiile si stratul izolant. Dupa placarea primei fete se pozitioneaza eventuala tubulatura pentru instalatii – pentru instalatia electrica exista orificiile din profilele CW. Dupa aceea, se introduce izolatia termica din fibre minerale pe toata suprafata, fara a lasa spatii libere. Se alege izolatia termica in role ori in placi (vata minerala de sticla sau bazaltica).

6. Placarea celei de a doua fete. Se finalizeaza placarea peretelui despartitor cu fixarea placilor din cealalta parte. La montarea placilor cu latimea de 1.200 mm, se incepe la jumatatea latimii de 600 mm, astfel incat in dreptul rostului primei parti, in cealalta parte a peretelui, se va afla suprafata completa a placii.