6 beneficii extraordinare ale siropului de arțar

28 iunie 2021
Autor:
livepr

Siropul de arțar a devenit, odată cu tendințele de reducere a zahărului din alimentația curentă, unul dintre cei mai populari îndulcitori recomandați pentru o alimentație sănătoasă. Beneficiile acestui sirop se extind însă mult peste calitatea sa de îndulcitor. Așadar, poate fi unul dintre ingredientele indispensabile din bucătărie.

Pentru a ajunge pe mesele europenilor, siropul de arțar își începe povestea în America de Nord. Europenii l-au descoperit, l-au plăcut și l-au adoptat fără să clipească. Mai mult, legenda spune că i-ar fi simplificat procesul de producție, ceea ce l-a făcut disponibil în întreaga lume.

Beneficiile sale pentru sănătate par să fie foarte extinse, așa că merită consumat.

Sirop de arțar beneficii:

  1. Este benefic pentru sănătatea bărbaților. Datorită conținutului ridicat de zinc, oferă bărbaților u protecție sporită a aparatului reproductiv, prevenind mărirea prostatei. De asemenea, conținutul ridicat de mangan stimulează producția de hormoni sexuali atât la femei, cât și la bărbați.
  2. Stimulează creșterea nivelului de energie. Nivelul ridicat de mangan pe care îl conține ajută la creșterea nivelului de energie, la sintetizarea acizilor grași și a colesterolului. În principiu, un sfert de ceașcă din acest sirop asigură cel puțin 90% din necesarul zilnic de mangan.
  3. Întreține sănătatea inimii. Îndulcitorul natural nu aduce riscuri pentru sănătatea inimii, spre deosebire de îndulcitorii rafinați și procesați disponibili la ora actuală pe piață. Conținutul ridicat de zinc protejează pereții arterelor de daunele pe care el pot provoca radicalii liberi. În același timp, conținutul de mangan crește nivelurilor colesterolului bun.
  4. Ajută la reglarea glicemiei. Siropul de arțar ajută la reglarea nivelului glicemiei, dar acest lucru nu înseamnă că trebui consumat în exces. Acest beneficiu îl recomandă oricând ca alternativa sănătoasă la zahăr.
  5. Conținut ridicat de antioxidanți. Siropul de arțar nu este doar un înlocuitor al zahărului, ci și un aliment foarte sănătos. Oamenii de știință spun că ar avea în jur de 56 de antioxidanți vitali. O serie de studii au demonstrat conținutul bogat în polifenoli care au efecte benefice demonstrate în prevenirea cancerului.
  6. Siropul de arțar încarcă organismul cu elemente nutritive și antioxidanți pentru această vară. Vara, siropul de arțar poate preveni deshidratarea, compensând pierderile de elemente nutritive esențiale provocate de căldura excesivă. Așadar, înlocuirea băuturilor răcoritoare dulci cu limonadă la care se adaugă sirop de arțar poate fi rețeta pentru o hidratare optimă. Zahărul poate să contribuie la grăbirea deshidratării, ceea ce face din înlocuirea lui cu siropul de arțar o recomandare de luat în seamă pentru zilele caniculare.

Pentru a profita din plin de beneficiile maximale ale siropului de arțar, asigurați-vă ca acesta să fie într-o formă pură, nerafinat și fără aditivi.

Pe lângă efectele benefice, siropul de arțar vine și cu un gust foarte bun, aromat, așa că poate fi folosit pentru deserturi, clătite sau smoothie-uri delicioase. Va crește savoarea deserturilor și le va face mai sănătoase decât cele clasice pentru prepararea cărora se folosesc, în majoritatea zazurilor, cantități mari de zahăr.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram